Cautare
, Contributor

ForbesLife |
|

Colecția de 11.000 de miniaturi Monteverdi scoasă la vânzare

A pilotat în 80 de curse Formula 1, a fost producător de mașini, dar și vizionar în ceea ce privește gramatica unui automobil. Peter Monteverdi a schimbat fizionomia motoarelor și carcaselor auto, iar astăzi colecția sa de miniaturi auto este pusă în vânzare.
monteverdi8

Ecoul vieții lui Peter Monteverdi se aude și se observă cel mai bine în muzeul Monteverdi din Binningen, Basel, locul de naștere și de împletire al acestuia cu lumea automobilelor. Colecția pe care muzeul o pune la dispoziție traversează o perioadă de 40 de ani, din 1952 și până în 1992, trecând de la prima mașină pe care acesta a construit-o la vârsta de 17 ani, la ultima mașină de Formula 1 – MONTEVERDI hai 650 F1.

Hai 650 F1

 

Mașinile au existat dintotdeauna în apropierea lui Peter Monteverdi, tatăl său ocupându-se de reparații mecanice prin intermediul propriei afaceri din Binningen, la care tânărul a aderat la vârsta de 22 de ani. La moartea tatălui, a preluat cu acte în regulă business-ul, însă l-a transformat într-un dealership auto, concentrându-se ulterior pe producția de automobile.

Peter Monteverdi

 

Ideea unei producții proprii s-a datorat clienților săi, care aveau puterea financiară de a cumpăra un Ferrari, însă nu-și mai doreau o mașină sport. Astfel, urmând dorința cumpărătorului, a dezvoltat o mașină care să includă tot ce nu exista la vremea aceea: confort, cutie de viteză automată, caracteristici deloc obișnuite pentru o mașină sport la acea vreme. Modelul care i-a adus faima a fost Hai 450 (în traducere din limba germană „rechinul”), un automobil ieșit din tiparul acelei perioade, apărând pe copertele fiecărei reviste auto din 1969.

Directorul muzeului și curatorul Paul Berger, parte din afacere de 53 de ani, povestește pentru classicdriver.com despre acest pionier al industriei automobile: „Era o persoană cu o gândire inovatoare. Dacă avea o idee la ora opt dimineața, până la amiază trebuia implementată, altfel nu era bine pentru nimeni; dintotdeauna procesul de dezvoltare a fost prea încet pentru el. A fost un om extraordinar, putând fi abordat pentru orice problemă.”

Celelalte arii din viața sa, conduse de pasiunea pentru mașini, au fost completate și de spiritul de colecționar al lui Peter Monteverdi. Producătorul elvețian a lăsat moștenire o serie incredibilă de limuzine, modele coupé, mașini de curse, vehicule off-road, însumând 11.000 de miniaturi, puse la vânzare de Classic Sports Cars Holland. Brandurile și piesele colecției aduc la viață modele iconice, incluzând Aston Martin, Ferrari, Maserati, Porsche, dar și Monteverdi. De asemeni, pe lângă mașinile sport și modelele de producție, rafturile se bucură și de celebrități precum Ferrari 375 MM al lui Roberto Rossellini, Alfa Romeo Navajo produs de Marcello Gandini, Regensburg Porsche din B&B, dar și „Bat Car”.

Alfa Romeo Navajo

 

David Nieuwenhuis este cel care deține momentan colecția, păstrând intactată formula pe care Peter Monteverdi a construit-o și care va fi cumpărată de următorul pasionat de automobile, fiind estimată la 500.000 de euro. În plus, proprietarul este deschis către oferte, care pot să includă una sau două mașini clasice, mărime 1:1. Până la acel moment, cea mai mare colecție de mașini miniaturi a Europei se găsește în showroom-ul Classic Sports Cars Holland, din Amsterdam.

 

Sursă: classicdriver.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii