FacebookTwitterLinkedIn

Pornind de la insight-ul potrivit căruia orice sportiv merită să se bucure de aprecierea fanilor, cele două agenții au venit cu un concept creativ care încurajează sportivii consacrați să fie alaturi de sportivii Special Olympics România, cu ocazia participării acestora la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Los Angeles.

Orice sportiv își dorește și merită fani. Din păcate, însă, cauza sportivilor Special Olympics România este puțin cunoscută în rândul publicului. Campania își dorește să crească nevoia de awareness a ONG-ului și a initiațivelor acestuia și să le ofere sportivilor Special Olympics atenția și susținerea pe care o merită.

Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Los Angeles se vor desfășura în perioada 25 iulie — 2 august, echipa României avand o delegație compusă din 29 de sportivi care vor concura la înot, gimnastica artistică, bocce, tenis de masă, fotbal unificat și atletism.

Prin urmare, campania de comunicare se va desfașura în perioada 15 iulie – 4 august. Call to action-ul propune sportivilor profesioniști să „doneze fani” prin crearea unui scurt film, nominalizarea altor doi sportivi celebri și urcarea filmului pe pagina de facebook personală, împreună cu link-ul aplicației către campanie. Aplicașia va centraliza toți fanii donați de către fiecare sportiv implicat.

Echipa CohnandJansen JWT care a lucrat la realizarea campaniei este formată din: Adrian Marciu – Art Director, Alexandra Manoilă – Copywriter, Iulia Niculae – Account Director, Alex Negoiescu – Group Creative Director, Monica Rădulescu – Head of Digital & Strategic Planner.

Echipa Atelieru.ro care a dezvoltat componenta de online a campaniei este formată din: Cristina Bara – Senior Web Developer, Robert Căpraru – Digital Art Director și Vlad Păun – CTO.

Din partea Special Olympics Romania au contribuit: Emilia Ispas – Program Director și Alina Coman – Development Officer.

Misiunea Special Olympics este de integrare socială prin sport a persoanelor cu dizabilități intelectuale. Ceea ce diferențiază competițiile Special Olympics de restul competițiilor pentru persoane cu dizabilități este că toți sportivii care participă în concursuri sunt câștigători. Fiecare dintre ei urcă pe podium și primește o medalie, lucru care le întărește încrederea în propria persoană și îi ajută în depășirea barierelor personale și sociale.

Filozofia Special Olympics se întemeiază pe convingerea că persoanele cu nevoi speciale pot și au dreptul să învețe și să beneficieze de avantajele participării la activități sportive individuale sau în echipă, daca sunt educate și încurajate în acest sens.

Fundația Special Olympics din România este parte integrantă a mișcării sportive internaționale Special Olympics. Această organizație contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilități intelectuale, oferindu-le șansa de a-și descoperi și dezvolta potentialul și calitățile sportive prin intermediul programelor de pregătire și a evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului.

Special Olympics România este un program național care implică:

  • 27.000 de sportivi cu dizabilități intelectuale în toată țara;
  • 2.500 de antrenori și voluntari;
  • 12.000 de elevi și profesori din școli de masă constientizați
  • 12 discipline sportive olimpice;
  • 130 de școli speciale și ONG-uri partenere în toată țara;
  • 100 de evenimente organizate anual;
  • 50 evenimente de evaluări ale stării de sănătate, oferite gratuit, până în prezent.

De asemenea, campania își propune să crească notorietate pentru fundația Special Olympics în rândul factorilor de decizie politică, a liderilor de opinie și mass-media, aducând în centrul atenției realitatea de zi cu zi și problemele cu care se confruntă sportivii Special Olympics.

VEZI CUM S-AU MIȘCAT BANII BISERICII ORTODOXE ROMÂNE ÎN 2014!