FacebookTwitterLinkedIn

Acțiunile Intel, companie pe care Moore a înființat-o în 1968 împreună cu Robert Noyce, au scăzut cu aproape 11% vineri, relatează Forbes.com. Acest fapt a dus la pierderea unui miliard de dolari din averea lui Moore, ajunsă la 9,9 miliarde de dolari. Antreprenorul tehnologic, în vârstă de 91 de ani, deține în prezent aproximativ 4% din companie.

Acțiunile Intel au scăzut în urma câștigurilor mixte din al treilea trimestru, anunțate joi după închiderea piețelor. 

Deși câștigurile au fost în mare parte conforme cu așteptările analiștilor, cifrele au dezamăgit investitorii care au vândut acțiuni în masă vineri. Astfel, veniturile companiei de 18,3 miliarde de dolari în al treilea trimestru, încheiat pe 26 septembrie, au scăzut cu 4% față de perioada similară a anului trecut.

Bank of America Corporation (BAC) a retrogradat Intel, vineri, la un rating de „performanță slabă” în urma raportului de câștiguri, ceea ce a afectat negativ acțiunile companiei. Banca a avertizat investitorii că Intel se confruntă cu „provocări în creștere pe mai multe fronturi”.

Acțiunile Intel au scăzut cu peste 20% în acest an pe fondul pandemiei coronavirusului.

Moore a fost CEO al Intel între 1975 și 1987 și președinte al companiei din 1979 până în 1997. El a devenit faimos pentru previziunea sa de acum 55 de ani conform căreia puterea de procesare a computerului se va dubla în fiecare an, o perspectivă care a devenit cunoscută ca „Legea lui Moore.”