Cautare
, Contributor

Explorator. De vocație, om. De profesie, povestitor. www.georgianaciofoaia.ro

Lifestyle |
|

Coffee on Ice

Se dă următorul scenariu: soare, căldură insuportabilă, gânduri de vacanță, mult de muncă, lipsă de chef. Soluția? Eu aș paria pe o cafea cu gheață, așa cum beau italienii.
 aboneaza-te
SKY_7512x

Vorbisem de o săptămână deja despre o surpriză pentru toți colegii din redacție. Urma să vină o echipă de la Nespresso și să ne prepare noile sortimente Nespresso on Ice. S-a lăsat însă cu o degustare în toată regula și cu povești cu parfum italian.

Dacă ne gândim la vară ca la un canvas unde putem picta în voie momente și experiențe, cu siguranță, ziua în care am degustat noile sortimente de cafea cu gheață în ediție limitată se numără printre momentele noastre preferate. Într-o redacție, oricare ar fi ea, nu există plictiseală. Întotdeauna se găsește câte o poveste de scris, câte un interviu de făcut, câte un telefon de dat ori câte un mail la care să răspunzi. Singurele momente de relaxare de peste zi sunt cele de țigară și/sau cafea. Dacă nu ești posesorul primului viciu, atunci nu-ți rămâne decât să te „sustragi” într-o pauză alături de cafeaua ta și să privești peste acoperișurile roșii ale cartierului Cotroceni.

Echipa Nespresso a venit într-o dimineață de miercuri, s-a instalat confortabil la primul etaj al Vilei Trifoi – unde ne desfășurăm activitatea, iar de-aici încolo, cafeaua s-a perindat în voie prin fața simțurilor noastre. Alin Dorobanțu, Coffee Ambassador & Training Specialist Nespresso, ne-a pregătit fiecăruia cafeaua preferată, ne-a povestit cum s-au născut cele două sortimente de vară și despre cum italienii fac din cafeaua cu gheață un obicei specific verii.

A doua ediție limitată lansată de Nespresso sub conceptul Coffee on Ice are ca „protagoniste” două sortimente de inspirație italiană: ISPIRAZIONE SHAKERATO și ISPIRAZIONE SALENTINA, ambele preparându-se în patru pași extrem de simpli (după rețete pe care le găsiți pe site-ul Nespresso sau pe ambalajele sortimentelor).

Recomandate a se bea reci, cu gheață, cele două gusturi noi ne-au împărțit (aproape) în mod egal între fani Shakerato (cei care au ales gustul mai intens al cafelei) și iubitori de Salentina (cei care au preferat cafeaua cu lapte). Deosebirile nu se opresc aici. În timp ce Shakerato are note de pudră de cacao și boabe de cafea din India, ceea ce îl face un sortiment perfect pentru espresso, Salentina are nuanțe picante și lemnoase și se bea preferabil ca ristretto.

Una peste alta, cafeaua ne-a cucerit. Deși mulți dintre noi auziseră pentru prima dată de cafea cu gheață (nu, nu, în varianta frappé), toată lumea a fost încântată să descopere cât de ușor poate fi să-ți formezi un ritual de răsfăț într-o pauză oarecare. Am rămas cu gândul la Italia, la cafea și la diminețile acelea de vară. Să ne fie de bine!

Nespresso on Ice

Salentina

30 ml lapte de migdale

5 ml sirop din trestie-de-zahăr

cafea Salentina – un ristretto (25 ml)

3 cuburi de gheaŢă

Se toarnă cafeaua peste lapte și sirop și se amestecă. Delizioso!

Shakerato

un plic de zahăr (3-4 g)

cafea Shakerato – un espresso (40 ml)

3 cuburi de gheaŢă

Se agită cafeaua, gheața și zahărul timp de aproximativ 25 de secunde și se servește în recipientul preferat. Meraviglioso!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii