FacebookTwitterLinkedIn

Iar acest lucru reprezintă un adevărat impuls pentru mulți antreprenori din acest segment pentru a continua planurile de extindere a afacerii.

L’Amande – Desserts sans gluten, cofetărie cu laborator propriu pentru produse fără gluten, este unul dintre acești jucători, reprezentanții cofetăriei anunțând pentru 2021 planuri de extindere la nivel național prin franciză.

„Suntem recunoscători că am reușit să încheiem 2020 cu rezultate bune, chiar dacă am avut de-a face cu un an aparte. Povestea noastră s-a născut din dorința de a aduce pe piață produse fără gluten, de calitate, dar și gustoase, care pot fi consumate în siguranță. Tocmai de aceea, ne dorim să rămânem aproape de consumatorii noștri și anul acesta vom continua să diversificăm gama de produse. În egală măsură, avem în plan extinderea la nivel național prin francizarea afacerii. Știm cât de important este pentru persoanele diagnosticate cu boală celiacă, intoleranță sau alergie la gluten să aibă la dispoziție produsele necesare pentru alimentația lor zilnică”, a declarat Daniela Alecse, fondatorul cofetăriei  L’Amande.

Până în prezent, cofetăria a creat și adaptat peste 200 de rețete, astfel încât acestea să nu conțină gluten, chiar dacă unele dintre ele sunt rețete tradiționale. În portofoliul cofetăriei se găsesc aproape toate prăjiturile clasice, dar și cele moderne (mousse-uri, inserții de fructe), însă toate rețetele sunt adaptate în așa fel încât să nu conțină gluten sau alți alergeni. Laboratorul mai produce și diverse sortimente de pâine, pizza, biscuiți și altele. Cofetăria a diversificat și oferta de produse care nu conțin lapte, ou etc.

Pentru 2021, compania estimează o cifră de afaceri de peste 150.000 de euro.