FacebookTwitterLinkedIn

Codul sursă original pentru World Wide Web este scos la licitaţie la casa de licitaţii Sotheby’s, ca non-fungible token – NFT, în rețeaua blockchain Ethereum. Ofertele încep de la 1.000 de dolari, transmite Reuters.

World Wide Web a fost inventat în 1989 de Berners-Lee, informatician născut în Londra, revoluţionând schimbul şi crearea de informaţii.

Acum, activul digital NFT, din reţeaua blockchain Ethereum, include codul sursă original, o vizualizare animată, o scrisoare scrisă de Berners-Lee şi un poster digital al codului complet din fişierele originale.

“De ce un NFT? Ei bine, este un lucru firesc de făcut … când eşti informatician şi când scrii coduri şi ai făcut-o mulţi ani“, a afirmat Berners-Lee într-un comunicat. ”Mi se pare corect să-mi semnez digital autograful pe un artefact complet digital”, a adăugat acesta.

Fişierele conțin 9.555 de linii de cod, inclusiv implementări ale celor trei limbaje şi protocoale inventate de Berners-Lee: HTML (Hypertext Markup Language), HTTP (Hypertext Transfer Protocol) şi URI (Uniform Resource Identifiers). De asemenea, sunt incluse documentele HTML originale care au pregătit primii utilizatori web să utilizeze aplicaţia.

Ofertele pentru NFT încep de la 1.000 de dolari, într-o licitaţie online independentă intitulată “Acest lucru a schimbat totul”, care va avea loc în perioada 23-30 iunie.