FacebookTwitterLinkedIn

Compania are în vedere să se extindă și să dezvolte noi produse, cu sprijinul noului său partener. Școala de programare va inaugura un nou campus în regiune în prima jumătate a lui 2021.

Unul dintre factorii care au influențat venirea pe piața din România a companiei este deficitul de experți IT.

Doar în România există un deficit pe peste 15.400 de experți IT pe an, potrivit studiului Scaling Up, realizat de Brainspotting. Iar la nivel european, în 2020 au existat  aproximativ 825.000 de posturi vacante în industria info comunicațiilor, conform informațiilor puse la dispoziție de Comisia Europeană.

Acesta a fost și unul dintre factorii care au influenţat venirea noastră pe piaţa din România. Deși există un număr impresionant de companii IT și se numără printre ţările din Europa Centrală şi de Sud-Est cu o industrie a IT-ului foarte bine dezvoltată, România are în continuare o nevoie acută de oameni specializați în IT”, a declarat Claudia Tamași, country manager Codecool România.

Codecool, un start-up de educație IT înființat în Ungaria în 2014, și-a încheiat cea de-a treia rundă de investiții reușită cu contractul în valoare de peste 34 milioane de lei (7 milioane de euro) încheiat cu Integral Venture Partners.

Cu capitalul de 12,5 milioane euro strâns în total până acum, Codecool participă, alături de principalii factori interesați la nivel european, la investiții pe piața învățământului din domeniul IT. În prezent, școala de programare funcționează în campusuri situate în Ungaria, România și Polonia.

Investiția ne ajută să ne continuăm extinderea în Europa. Intenționăm să intrăm pe două noi piețe anul acesta – luăm în calcul Austria, Serbia și Bulgaria. Obiectivul nostru este să operăm peste zece campusuri Codecool până în 2025”, afirmă József Boda, CEO Codecool.