FacebookTwitterLinkedIn

Zona EMEA este cea mai mare regiune a companiei Coca-Cola, cu 6 unități de afaceri, 120 de țări și o treime din populația lumii: 2,4 miliarde de persoane.

Nikos Koumettis este, în prezent, Președintele unității de afaceri din Europa Centrală și de Est (CEE), unde gestionează business-ul a 26 de țări, din Rusia până în Italia, inclusiv România.

Nikos Koumétis va fi urmat în funcția de Președinte CEE de către Lana Popovic, care este, în prezent, Franchise General Manager în regiunea Europa de Nord-Est. Anterior, Lana Popovic a deținut funcția de Franchise General Manager pentru Țările Baltice și Polonia. Lana Popovic s-a alăturat companiei Coca-Cola în 2001 și a deținut mai multe poziții în Europa de Est și Sud-Est, iar, din funcția nouă, îi va raporta direct lui Nikos Koumettis.

Nikos Koumettis este Președintele Companiei Coca-Cola în Europa Centrală și de Est și conduce operațiunile companiei din cele 26 de țări ale regiunii. Din această poziție, Koumettis a condus operațiunile companiei în regiunea Europa Centrală și de Sud, din 2011 până în 2016. Din acest rol, a supervizat operațiunile Coca-Cola în 23 de țări, inclusiv în statele membre ale Uniunii Europene, țările membre în Asociația Europeană a Liberului Schimb și Balcani.

De când s-a alăturat Companiei Coca-Cola, în 2001, Koumettis a ocupat funcția de Președinte al Companiei Coca-Cola în Canada. A fost, totodată, Președinte al companiei în regiunea Adriatică și Balcani, cu sediul la București, în perioada 2003-2008. În rolul său de președinte al acestei unități, el a dezvoltat afacerea în nouă țări diferite, printre care Bulgaria, România, Serbia și Croația, fiind responsabil pentru creșterea categoriei de băuturi ready-to-drink și a business-ului în această regiune. Anterior acestei poziții, Nikos Koumettis a fost Director General al Regiunii Mediteraneene de Sud-Est, cu responsabilități pentru Grecia și Cipru.

Înainte de a se alătura companiei Coca-Cola, a lucrat în marketing pentru Kraft Jacobs Suchard, și în Vânzări și Distribuție, cu o mare companie grecească, Elgeka.

Nikos Koumettis deține o diplomă de licență în administrarea afacerilor la Colegiul American al Greciei și o diplomă de masterat în marketing internațional la Strathclyde Business School.

Lana Popovic este Director General al companiei Coca-Cola pentru Rusia, Polonia, Ucraina, Belarus, Letonia, Lituania, Estonia și Moldova. Lana Popovic lucrează pentru Coca-Cola din 2001, perioadă în care a ocupat inclusiv funcții de conducere în management, strategie și marketing.

În 2006, Lana Popovic a fost numită Director de Marketing pentru Croația și apoi pentru Bosnia și Herțegovina. A devenit Director de Operațiuni pentru Grecia în 2011. Un an mai târziu, a fost numită Director de Operațiuni pentru Europa de Sud-Est, cu responsabilități în șapte țări, inclusiv Grecia și Serbia.

În 2016, Popovic a fost numită Director General pentru Coca-Cola în Polonia și Marea Baltică. În 2017, a primit funcția de Director General al francizei din Europa de Nord, unde a fost responsabilă pentru creșterea economică pe termen lung a afacerii Coca-Cola în opt țări. Lana Popovic a obținut o diplomă în Economie de la Universitatea din Zagreb din Croația.