Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Fuziuni și achiziții |
|

Coca-Cola European Partners a oferit peste şase miliarde de dolari pentru achiziţionarea Coca-Cola Amatil

Reprezentanții Coca-Cola Amatil au anunțat că firma Coca-Cola European Partners a oferit 6,58 miliarde dolari pentru ca societatea să facă parte din portofoliul său.
shutterstock_1820012924

Compania australiană informează că acţionarii independenţi ai Amatil sprijină oferta de preluare, transmit Bloomberg şi Reuters, citate de Agerpres.

Compania americană Coca-Cola Co deţine o participaţie de 30,8% la Coca-Cola Amatil şi o participaţie de 19,4% în Coca-Cola European Partners, conform datelor Refinitiv.

Acţiunile Coca-Cola Amatil au scăzut cu aproape o cincime faţă de cel mai ridicat nivel din 2020, dar compania a anunţat o îmbunătăţire a afacerilor în trimestrul trei, în urma atenuării restricţiilor şi a redresării consumului. Firma are 32 de facilităţi de producţie şi operează în Australia, Noua Zeelandă, Indonezia, Fidji, Papua Noua Guinee şi Samoa.

Dacă se va finaliza, aceasta va fi cea mai mare tranzacție din acest an din Australia. Coca-Cola European Partners este cel mai mare îmbuteliator independent de băuturi Coca- Cola, în timp ce Coca-Cola Amatil Ltd, cu sediul în Sydney, este îmbuteliatorul de băuturi Australian şi operează în şase ţări din regiunea Asia-Pacific.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii