FacebookTwitterLinkedIn

CDR va constitui șase grupuri de lucru concentrate în jurul noilor sale axe strategice:

  • Stabilitate și sustenabilitate macroeconomică;
  • Alocarea eficienta a resurselor bugetare si europene pentru redresare si reziliența;
  • Dezvoltare sustenabilă;
  • Modernizarea interacțiunii mediului privat cu sectorul public;
  • Modernizarea sistemului de sănătate;
  • Dezvoltarea unui sistem educațional performant.

Noua sa structură va permite concentrarea eficientă a resurselor organizațiilor membre pentru ca România să beneficieze de oportunitățile unice din această perioadă și să avanseze în topul competitivității economiilor din UE, unde în prezent se situează pe locul 26 din 27.

De asemenea, CDR prelungește mandatul rotativ de coordonare al Adelei Jansen, membru al Consiliului Director al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) pentru încă șase luni cu scopul de a gestiona această tranziție, potrivit unui comunicat de presă.

“În 2022, CDR împlinește 9 ani de la înființarea sa, perioadă în care organizațiile membre au crescut și au devenit mai puternice în dialogul lor cu Guvernul României și cu forțele politice. În consens, am decis că este momentul să trecem la etapa următoare, în care să acționăm mai concentrat pe câteva direcții strategice. Urmează o perioadă de redefinire pentru CDR, în care vom continua să fim proactivi și extrem de atenți la implementarea planului de guvernare asumat de noul Cabinet, PNRR, programelor 2021 – 2027.”, a spus Adela Jansen, coordonator CDR.

Constituindu-se ca o alianță de organizații de business, CDR este o inițiativă a mediului de afaceri care are o contribuție de peste 50% din PIB-ul României.