Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

CNAS: Cardul de sănătate nu e necesar până la 30 septembrie

CNAS a anunțat că nu vor putea fi folosite cardurile de sănătate ale românilor până la 30 septembrie, urmând ca medicii specialiști să elibereze rețete pentru trei luni.
 aboneaza-te
card de sanatate

CNAS a anunțat că nu vor putea fi folosite cardurile de sănătate ale românilor până la 30 septembrie, urmând ca medicii specialiști să elibereze rețete pentru trei luni. Casa Națională de Asigurări de Sănătate a declarat că această nouă măsură a fost luată pentru a ajuta la prevenirea infectării cu coronavirus, conform Mediafax.

Conform CNAS, Guvernul a aprobat o hotărâre ce prevede care sunt condițiile în care se acordă serviciile medicale în contextul situației actuale. Noul act normativ aprobat de executiv completează HG nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a contractului-cadru ce stabilește condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Furnizorii de servicii medicale sunt obligați de HG ca până la data de 15 iunie 2020 să dovedească acreditarea sau înscrierea în procesul de acreditare, prin trimiterea sau depunerea documentelor doveditoare la casele de asigurări de sănătate cu care se află în relație contractuală.

Comunicatul transmis de CNAS vineri arată că medicii din spitale pot elibera prescripții medicale pentru medicamente pentru o perioadă de 90 de zile, excepție făcând doar medicamentele care fac obiectul contractelor cost-volum/ cost-volum-rezultat pentru care durata de prescriere este de până la 30 de zile.

Mai mult decât atât, nu mai este necesar un bilet de trimitere pentru serviciile medicale acordate în policlinici, inclusiv pentru îngrijirile paliative în ambulatoriu, dar nici pentru specialitatea clinică medicină fizică.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii