Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

CNA supune dezbaterii publice Decizia privind desfăşurarea campaniei electorale pentru Parlamentul European

cna-dc.jpg
CNA a supus dezbaterii publice Proiectul de Decizie privind desfăşurarea campaniei alegerilor pentru Parlamentul European, din 4 martie, timp de 10 zile, astfel încât în ședința din 23 martie aceasta să fie adoptată, informează Media Expres. 

Termenul pentru observații este 14 martie, acestea urmând să fie discutate în ședința publică din 23 martie. La 25 martie Proiectul ar putea să fie astfel publicat în Monitorul Oficial.

Proiectul poate fi accesat la: http://www.cna.ro/Proiect-decizie-privind-regulile.html

Radioudifuzorii care decid să reflecte campania trebuie să înștiințeze CNA până la 8 aprilie; după 16 aprilie trebuie să stabilească și să comunice programarea emisiunilor, dar și tariful (unic) pe care il vor practica pentru apariția candidaților la emisiunile de promovare electorală și pentru spoturile electorale.

La capitolul „Dispoziţii tranzitorii şi finale”, proiectul de decizie conține o prevedere nou introdusă, articolul 20(3) – „Radiodifuzorii au obligația să furnizeze datele solicitate de personalul de control al CNA privind desfășurarea campaniei electorale, în termenul și condițiile comunicate”.

Potrivit articolului 88(3) din Legea Audiovizualului, „în exercitarea atribuţiilor de supraveghere personalul de control poate solicita furnizorilor de servicii media sau distribuitorilor de servicii informaţiile necesare în aplicarea prezentei legi, precizând temeiul legal şi scopul solicitării, şi poate stabili termene până la care aceste informaţii să fie furnizate, sub sancţiunea prevăzută de prezenta lege”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii