FacebookTwitterLinkedIn

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, un raport de monitorizare a duratelor inserţiilor de publicitate, difuzate în perioada mai – iulie a.c., de principalele televiziuni care emit la nivel naţional.

CNA a decis să someze public televiziunile care au avut depăşiri ale duratei legale de publicitate de peste 5 minute, în mai, iunie şi iulie, şi care în acest an au mai fost atenţionate de Consiliu pentru încălcarea legislaţiei audiovizualului în cazul difuzării publicităţii.

Astfel, au fost somate public B1 TV, Naţional TV şi România TV.

De asemenea, CNA a decis să transmită o scrisoare de atenţionare televiziunii Antena 1, care a avut depăşiri ale duratei legale de publicitate de peste 5 minute, însă nu a mai fost sancţionată în acest an pentru acest lucru.

Somaţiile au fost aplicate în cazul România TV, Național TV şi B1 TV pentru încălcarea articolului 35, alineatul 1 din Legea audiovizualului, potrivit căruia „Proporţia de spoturi publicitare televizate şi spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute; în cazul televiziunii publice, durata acestora nu poate depăşi 8 minute din timpul oricărei ore date”.

VEZI CELE MAI PROMOVATE BRANDURI DE AUTOMOBILE ÎN PRINT!