FacebookTwitterLinkedIn

Pentru funcția de vicepreședinte al CNA ai mai candidat Cristina Trepcea (a obținut un vot), Valentin Jucan (trei voturi), Lorand Turoș (un vot).

Vicepreședintele Consiliului National al Audiovizualului a fost ales într-o ședință cu ușile închise, ziariștii neavând acces în sala de Consiliu, și votul fiind secret. Conform Media Expres, după aproximativ două ore de discuții, niciunul dintre membri nu a vrut să dea declarații presei în legătură cu detaliile acestei alegeri (numărul de voturi cu care a fost ales sau cine a mai candidat), Monica Gubernat, membru CNA, afirmând că „se pregăteste un comunicat de presă”. Comunicatul nu a mai fost difuzat nici până la această oră.

În aceeași zi a mai avut loc o discuție (de aproximativ trei ore) în care Consiliul a discutat chestiuni organizatorice. Presei nu i s-a comunicat că urmează, la a doua întrunire a membrilor în sala de Consiliu, să se aleagă vicepreședintele CNA, deși reporterii au pus întrebari în legătură cu această informație.

Viorel Vasile Buda a fost numit membru titular în CNA, pentru un mandat de şase ani, de plenul reunit al Parlamentului, la data de 30 octombrie 2012. La audierea în şedinţa comună a Comisiilor de cultură din Parlament, pe 23 octombrie, Viorel Vasile Buda a spus că este pe cale să îşi încheie mandatul de deputat în Comisia de Educaţie, iar înainte a fost inspector şcolar general în judeţul Satu Mare. De asemenea, el a fost director la Grupul Şcolar de Transporturi şi Telecomunicaţii din Satu Mare și a activat două mandate în Comisia de Cultură, Tineret şi Sport a Consiliului Judeţean Satu Mare