
Un Cod specific va fi elaborat de PRISA și va fi preluat ca Anexă la Codul de practică în publicitate al RAC.
Informația a fost publicată după masa rotundă „Particularitățile comunicării comerciale privind suplimentele alimentare” desfășurată la 16 octombrie la București, la care au participat reprezentanți ai Consiliului Național al Audiovizualului, ai Consiliului Român pentru Publicitate și ai Patronatului Român al Industriei Suplimentelor Alimentare.
Printre alte concluzii ale întâlnirii a fost și aceea că unul dintre punctele cheie ale comunicării comerciale oneste și echitabile în acest domeniu este folosirea mențiunilor de sănătate, conform listelor aprobate și verificate de Comisia Europeană, pentru a nu se induce în eroare consumatorul.
Consiliul Roman pentru Publicitate este o organizație profesională, non-guvernamentală, non profit și independentă, având ca obiectiv autoreglementarea în publicitate. Consiliul Roman pentru Publicitate oferă și serviciul de copy-advice. Înființat în 1999, RAC are 58 de membri: companii, agenții de publicitate, media și asociații. Consiliul este membru în organizația europeană EASA – European Advertising Standards Alliance sau globală IAA – International Advertising Alliance.
Patronatul Român al Industriei Suplimentelor Alimentare a fost înființat în anul 2000, fiind prima asociație în domeniul suplimentelor alimentare. Din 2011 funcționează ca Patronat. PRISA este membru al unor organizații internationale: Food Supplements Europe, International Alliance of Dietary/Food Supplement Association.