Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

CNA a publicat pe site-ul instituției Decizia 441 privind referendumul din 6 şi 7 octombrie 2018 pentru modificarea Constituției

Campania pentru referendum la radio și tv se încheie vineri, 5 octombrie, la ora 7:00, potrivit Deciziei CNA nr. 441 din 20 septembrie 2018 publicată pe site-ul instituției și care va intra în vigoare la data publicării sale în Monitorul Oficial, informează Media Expres.
CNA

Sâmbătă, 6 octombrie, mai pot fi difuzate, imediat după emisiunea informativă de seară, doar cererile de rectificare sau drepturile la replică pe care radiodifuzorii le consideră îndreptățite – informează Media Expres.

Spre deosebire de alte campanii, CNA a prevăzut în decizia privind referendumul interdicția expresă pentru radiodifuzori de a difuza îndemnurile de a vota sau a nu vota, având în vedere că absența de la urne a unui numări semnificativ de cetățeni cu drept de vot duce la invalidarea referendumului.

Referendumul național este valabil dacă la acesta participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Totodată, acesta este validat doar dacă opțiunile valabil exprimate reprezintă minimum 25% din votanții înscriși pe listele permanente.

Informațiile publicate de Autoritatea Electorală Permanentă la finele lunii iulie 2018 arată că România are 18,9 milioane de cetățeni cu drept de vot, dintre care 18,2 milioane sunt cei cu domiciliul sau reședința în țară.

Votul începe la ora 07:00 și se încheie la ora 23:00 în data de 7 septembrie, iar cei care nu se află în localitatea de domiciliu pot să voteze în oricare altă localitate, fiind înscriși pe liste suplimentare.

Pot participa la vot toți românii care au împlinit 18 ani până în ziua referendumului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii