Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

CNA a publicat în consultare publică decizia pentru desfășurarea campaniei electorale la radio și tv

CNA a stabilit textul deciziei care reglementează desfășurarea campaniei electorale pentru prezindențiale în audiovizual, acesta fiind publicat pe site-ul instituției pentru dezbatere publică timp de zece zile, informează Media Expres.
cna-dc.jpg

Doar Lorand Turoș a votat decizia cum a fost aceasta inițial propusă, ceilalți membri ai CNA prezenți votând pentru publicarea deciziei spre dezbatere publică cu eliminarea sintagmei „susținător” din cuprinsul acesteia.

Proiectul de decizie a fost prezentat de reprezentantul departamentului legislativ al CNA, Petre Dincă. Acesta a expicat că începând cu luna septembrie este deschisă campania electorală iar la 1 noiembrie 2014 se încheie primul tur. Dacă există turul doi, datele sunt însă nefixate deoarece termenele curg de la validarea rezultatelor primului tur de către Curtea Constituționale.

Christian Mititelu a spus că proiectul de decizie este bazat pe unul mai vechi, piața s-a schimbat radical, sunt mai multe posturi de știri implicate în campanie, în consecință este o decizie ruptă de realitatea de pe teren. „Vom fi în situația de a închide ochii la încălcări repetate. De exemplu, se vorbește în decizie despre simpatizanți și susținători. În anumite sensuri la anumite posturi este plin de susținători, nu vor afișa pe ecran”.

„Dacă vreți, votăm ca o turmă și o să avem o decizie”, a declarat Mititelu.

Petre Dincă a răspuns că legislația nu s-a modificat și nu s-a putut abate de la aceasta. Dacă este excesiv mențiunea „susținătorilor” prezenți, se poate scoate.

Mititelu a spus că Art. 4 alin 1 decizia CNA prevede că „susținătorii” nu pot fi realizatori, „iar eu cred că foarte mulți realizatori sunt susținători”.

Dincă a explicat că legea definește „susținătorul” ca cel care semnează pentru un candidat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii