
Televiziunile care vor să emită digital terestru sunt Unu TV din Piatra Neamț (deținută de compania Euromedia TV SRL), care candidează pentru multiplexul regional ROU028 din Piatra Neamț (operat de Telemold Roman SRL), și TV Sud Est din Râmnicu-Sărat, care candidează cu două dosare de licență pentru multiplexul regional ROU013 din Buzău (operat de aceeași companie care deține televiziunea, TV Sat 2002 SRL).
De asemenea, compania Tele Moldova SRL candidează cu Tele Moldova Plus Piatra Neamț pentru multiplexul ROU030 din Iași (operat de compania Radio M Plus SRL) și Quality Media Cert SRL candidează cu Somax TV Botoșani pentru multiplexul ROU031 din Botoșani (operat de Info Total Press SA).
Concursul este organizat la limită pentru punerea în funcțiune a multiplexelor acordate de ANCOM la prima licitație și care, dacă nu sunt puse în funcțiune până în luna mai 2017, vor fi pierdute. Printre acestea se numără și două multiplexe naționale pe care compania de stat Radiocom le-a câștigat în paralel cu multiplexul free-to-air destinat retransmisiei televiziunilor publice.
CITEȘTE: SĂRBĂTOAREA CONTINUĂ LA TVR
Radiocom a plătit 1,02 milioane de euro pentru trei multiplexuri la nivel național, alocate în iunie 2014, la o licitație de la care singurul contraofertant, RCS & RDS s-a retras. Până în prezent, Radiocom nu a pus în funcțiune decât multiplexul free-to-air.
O altă companie cu nume sonor din cauza legăturii cu controversatul om de afaceri Sebastian Ghiță, 2K Telecom – în prezent în insolvență, a primit în iunie 2014 cinci multiplexuri regionale (patru în Bucureşti şi unul în Ploieşti), pe care în 2016 le-a cesionat către Ad Net Market Media SRL, potrivit unui aviz consultativ de cesionare emis de ANCOM. Nepunerea în funcțiune a multiplexelor va atrage probabil pierderea licențelor de emisie.