Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

CNA a licențiat o nouă televiziune de documentare

CNA a acordat o licență pentru o televiziune de documentare cu difuzare prin cablu, cu denumirea Cinetronix, cu sediul la Constanța, operată prin compania Cinetronix Television Production, ce va difuza doar documentare de producție locală, informează Media Expres.
televiziune.jpg

Aria de difuzare preconizată, prin rețelele de cablu, este București și regională, în sud-est-ul României, dar și în Bulgaria, în regiunile din nord-estul țării vecine, unde sunt localități cu vorbitori de limba română.

Televiziunea are un program format dintr-un procent de 80% producție proprie, va emite 24 de ore din 24, cu reluări timp de 12 ore.

Televiziunea va concura pe piața licențelor acordate de CNA cu televiziunile de documentare Digi și cu televiziunea DoQ a companiei Tematic Media Group. Nișa documentarelor este însă foarte competitivă, principalele branduri localizate în România fiind History, National Geographic, Discovery și Viasat History.

Televiziunea are un acționar unic persoană fizică, Nicolescu Leonard, patronul unei companii de producție video din Constanța care s-a lăudat în fața CNA că produce 20 de documentare pe lună. Compania are o bibliotecă de peste 500 de titluri de documentare.

Administratorul Cinetronix a spus în fața CNA că vor difuza exclusiv documenare românești, „chiar nu existsă o astfel de televiziune în România și se impune”. El a explicat că de 15 ani studioul de producție de filme documentare pe care-l conduce a difuzat documentare pe zeci de televiziuni românești, în special regionale și locale, dar și pe B1 TV, Travel Mix, Nașul TV și Neptun TV.

Tematicile abordate de documentarele realizate de Cinetronix sunt culturale și istorice, fiind amintite documentarele despre viața Mariei Tănase, Ioanei Radu sau a lui Constantin Brâncuși sau tratează tematici istorice sau religioase precum „Repatrierea din Crimeea” și, respectiv, “Miracolul de la Maglavit”.

Investiția în pornirea televiziunii care va emite probabil în luna mai 2016 este de 50.000 de euro. Televiziunea va încerca de asemenea să treacă în format HD în primul an de la inaugurare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii