Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

CNA a licențiat două noi televiziuni de filme: CineEst și ComedyEst

CNA a aprobat în unanimitate licența audiovizuală pentru televiziunile de filme CineEst și Comedy Est, cu difuzare prin rețele de comunicații, operate de Diplomatic Digital SRL - o companie deținută de Digital Cable Systems SA (98%) și Dinu Sava Malacopol (2%), informează Media Expres.
CNA

Potrivit dosarului de licență compania va investi 148.000 de euro, cu 60.000 euro pe an pentru fiecare televiziune, cheltuieli de producție – drepturi de difuzare pentru filme, notează Media Expres.

Televiziunile vor difuza zece filme pe zi, provenind din țările din Europa de Est, potrivit reprezentanților săi, dar vor difuza și programe de informare în proporție de 12,5% din grila de programe.

Este posibil ca și televiziunea Cinemaraton, operată deja de DCS, să fie mutată pe aceeași companie pentru separarea activităților de televiziune de distribuția TV prin cablu și activitățile de comunicații, au mai explicat în fața CNA reprezentanții televiziunilor.

Distribuția Cinemaraton este asigurată în prezent prin rețelele DCS și Akta și prin rețelele Telekom România.

Potrivit unei situații prezentată de CNA la ședința de licențiere, în România mai sunt licențiate 12 televiziuni cu tematică filme dintre care cinci pentru filme documentare: Pro Cinema, Digi Film, Digi Life, Digi World, Digi Animal Planet, Cinethronix, Cinemaraton (doar licență de cablu), DoQ, Izaura TV, Mazi+ și Moziverzum.

La ședința CNA au participat membrii CNA Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Vasile Buda, Orsolya Borsos și Florin Gabrea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii