Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

CNA a intervenit pentru protecția jurnaliștilor în disputa dintre Antena Group și ANAF

CNA a transmis la 18 februarie o scrisoare către ANAF solicitând o întâlnire pentru informarea reciprocă în cazul notificării pentru evacuarea sediilor Antena TV Group SA și Antena 3 SA., informează Media Expres.
cna-dc.jpg

În scrisoare se arată că CNA își exprimă „preocuparea în legătură cu riscul unei întreruperi a emisiei” televiziunilor aparținând Antena Group și Antena 3, „cu posibile consecințe asupra licențelor audiovizuale deținute în prezent”.

CNA precizează că legea audiovizualului la art. 8 (1) prevede obligația autoritățior publice să asigure „la cerere” (solicitarea formală fiind îndeplinită în ședința publică a CNA din 18 februarie) protecția jurnaliștilor, a sediilor și localurilor radiodifuzorilor.

Scrisoarea CNA sugerează faptul că dacă ANAF va duce mai departe evacuarea și televiziunile își vor întrerupe emisia mai mult de 96 de ore pentru orice motive imputabile titularului licenței, atunci va fi obligat să retragă licențele audiovizuale.

Directorul general Antena 3 – Mihai Gâdea, directorul editorial Antena 3 – Adrian Ursu, directorul general Antena Group – Sorin Alexandrescu şi realizatorul emisiunii de tip pamflet „În gura presei” – Mircea Badea au fost prezenți în fața CNA la 18 februarie, cerând intervenția autorității pe lângă ANAF, în baza Constituției (nicio publicație nu poate fi suprimată) și a Legii audiovizualului, pentru mediere.

VEZI POZIȚIA PREMIERULUI DACIAN CIOLOȘ!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii