FacebookTwitterLinkedIn

CNA a adoptat în şedinţa de marţi raportul de activitate al Consiliului pentru anul 2015. Raportul a fost adoptat cu unanimitate de voturi de membrii Consiliului prezenţi: Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel-Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu (preşedintele CNA), Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu (vicepreşedintele CNA).

Potrivit Legii audiovizualului, raportul anual de activitate al CNA trebuie depus la comisiile de specialitate ale Parlamentului până pe 15 aprilie.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE SPORT ÎN FEBRUARIE 2016!

În 2015, CNA a formulat răspuns pentru 2.223 de petiţii trimise în scris, dintre care 1.753 (78%) s-au referit la posturile centrale de radio şi de televiziune. De asemenea, serviciul de specialitate al CNA a efectuat aproape 1.724 de inspecţii şi verificări la staţiile de radio, televiziune şi reţelele de cablu din teritoriu.

În urma analizelor în şedinţe publice, CNA a decis să aplice 145 de sancţiuni, dintre care 75 de somaţii publice, 69 de amenzi, în cuantum de 2.404.000 de lei şi o decizie privind rectificarea unor informaţii eronate. Banii proveniţi din amenzile aplicate de CNA merg la bugetul de stat.

În anul 2015, CNA a acordat 165 de licenţe audiovizuale și 139 de avize de retransmisie operatorilor de cablu.