Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

CNA consideră neoportună modificarea legii audiovizualului conform proiectului Sorin Roșca Stănescu

CNA a dat joi un aviz negativ pe propunerea de modificare a legii audiovizualului, formulată de senatorul Sorin Roșca Stănescu (în prezent în închisoare) și aflată în discuție la Senat, informează Media Expres.
cna-dc.jpg

Avizul negativ a fost votat în unanimitate de membrii CNA prezenți: Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Radu Gabrea, Valentin Jucan (președinte de ședință), Lorand Turoș, Laura Gubernat, Vasile Buda, Laura Georgescu și Gabriel Tufeanu.

Valentin Jucan a propus la începerea ședinței un răspuns de neoportunitate pentru modificarea legii propusă de Sorin Roșca Stănescu – ca răspuns la o adresă a Senatului României – deoarece la nivel european se va modifica din nou legislația, anul viitor.

De asemenea, proiectul de lege preia foarte multe capitole din legislația secundară și le inserează în lege, moment în care detaliile specifice unei legislații secundare vor fi greu de modificat, potrivit unei opinii a departamentului de reglementări al CNA. Pe de altă parte, Consiliul legislativ a făcut 20 de pagini de observații pe un proiect de 60 de pagini.

Potrivit aceluiași departament, Comisia Europeană a notificat autoritățile de reglementare în audiovizual din Europa cu privire la începerea din ianuarie 2015 a unui proces de amendare a Directiva pentru serviciile media, „pentru o aplicare mai facilă”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii