FacebookTwitterLinkedIn

Data concursului va fi stabilită ulterior.

Anunțul este însoțit de o listă a titularilor de multiplexuri de televiziune digitală terestră, care include nouă companii: Societatea Națională de Radiocomunicații, 2K Telecom SRL din Ploiești, Cargo Sped SRL din Sibiu, Digital Video Broadcast SRL din Baia Mare, Info Total Press SA din Piatra-Neamț, Radio M Plus SRL din Piatra-Neamț, Regal SRL din Râmnicu-Vâlcea, Telemold Roman SRL din Piatra-Neamț și TV Sat 2002 SRL din Râmnicu-Sărat.

Anunțul a fost publicat ca urmare a discutării în ședința CNA din 14 martie a cererii TV Sat 2002 SRL de licență digitală pentru televiziune terestră pentru canalul propriu TV Sud-Est, în vederea introducerii sale în emisie pe multiplexul local deținut de companie în județul Buzău. CNA nu a dat curs cererii.

Dintre societățile din listă, compania de stat Radiocom este singura care are trei licențe naționale, un multiplex fiind deja pus în funcțiune cu 80% acoperire pentru retransmisia programelor televiziunii publice, cu obligația de emisie free-to-air, celelalte două nefiind puse în funcțiune.

14744.R

Primele companii care au primit licențe pentru multiplexuri în urma licitațiilor organizate de ANCOM au termene de punere în funcțiune la 1 mai 2017. Printre acestea, TV Sat 2002, dar și Radiocom pentru multiplexurile 2 și 4.

Potrivit discuțiilor din ședința publică, o parte din multiplexuri trebuie puse în funcțiune până la 1 mai 2017, conform obligațiilor din licențele de emisie acordate de către ANCOM.

Potrivit listei publicate de CNA, în cursul lunii februarie 2016, ANCOM a acordat 2K Telecom un aviz pentru cesionarea licențelor pentru multiplexurile câștigate la licitație pentru București și Ploiești către compania Ad Net Market Media SRL, iar Info Total Press SA pentru cesionarea licențelor din Bacău, Botoșani și Suceava către Digital Video Broadcast, care mai deținea multiplexul din Satu Mare.