Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

CNA a avizat consultativ favorabil rezervarea MUX 1 pentru TVR

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a avizat consultativ, favorabil, la 10 august, modificarea strategiei pentru digitalizarea terestră în vederea rezervării Multiplexului 1 pentru programele televiziunii publice, stabilită prin modificarea H.G. 403/2013, informează MEDIA EXPRES.
CNA

Comunicarea din partea Guvernului către CNA a fost înregistrată cu numărul 6505/28 mai 2017, vine de la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, iar discutarea în ședința publică din 10 august s-a făcut cu trecerea în revistă a unor puncte de vedere de la Serviciul Juridic și Biroul Licențe-Autorizări din cadrul CNA și Biroul Reglementări.

Petre Dincă, de la Reglementări a spus că obiectul modificării este rezervarea multiplexului pen­tru televiziunea publică. „Motivația este în nota de fundamentare și nu am ce să completez. La nivelul meu de consilier e greu de spus o părere, nu am participat la consultările de la nivelul ministerului. Sunt limitat la ce se prezintă în nota de fundamentare”.

Răzvan Frînculescu, directorul Biroului Licențe-Autorizări, a spus că nu are observații.

Monica Gubernat, membru CNA, a spus că s-a încercat o formulă de digitalizare în România și în prezent este singura soluție pentru deblocarea acesteia. „Toate acestea au fost negociate cu CNA – Radu Teodorel și cu mine, Monica Gubernat”, a spus aceasta. „Este o problemă cu lipsa angajaților la reglementare, o doamnă care a câștigat concursul nu a mai venit să se angajeze, nu-l mai putem scoate la concurs, domnul Dincă are tot dreptul să fie supărat pentru că el centrează, el dă cu capul”, a mai spus Gubernat.

VEZI PUBLICITATEA ONLINE – semestrul I 2017

SJR are un punct de vedere favorabil, a relatat Răsvan Popescu, președintele de ședință, s-a întâmplat la fel și în alte țări.

„Sunt patru multiplexuri la scară națională, și din această situație în care nu e nicio înghisuială, primul multiplex poate fi rezervat televiziunii publice”, a spus Popescu. El a explicat că motivul pentru care s-a ajuns în această situație este că România este o țară cablată în proporție de 90%, nu există interes pentru trans-misia terestră. „Televiziunile au trecut în cablu și satelit și pot funcționa și așa. Când am mai scos licențe digitale pe regionale s-au alocat doar câte una, două. În aceste condiții multiplexele digitale terestre pot funcționa greu sau de loc”.

Vasile Buda, membru CNA, a spus că s-a ocupat o perioadă scurtă de digitalizare. “CNA nu a presat suficient ca să respectăm directiva, ideea era să eliberăm un anumit spectru. Ceea ce în prezent nu e ocupat. Din punctul de vedere al telespectatorilor digitalizarea este cea mai simplă și corectă soluție. Cu cablul nu o să avem niciodată 4k. În Scandinavia s-a digitalizat și radioul. Mașinile noi nu mai au CD-uri, totul e pe internet și digital. Scopul UE a fost să eliberăm o parte din eter. Iar acum, noi procedăm ca și cum am avea mașini cu carburator și mai suflăm jiglorul de ralanti”.

Răsvan Popescu a propus aviz favorabil, pentru care toți membrii CNA prezenți în ședință, Dorina Rusu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Vasile Buda, Orsolya Borsos și Florin Gabrea au votat „pentru” în unanimitate.

VEZI TELEVIZIUNILE CU CELE MAI MICI AUDIENȚE – IULIE 2017

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii