Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

CNA a aprobat transferul licenței Prima TV către Clever Business Transilvania din Cluj

Prima TV deținută de PRIMA BROADCASTING GROUP SRL București a obținut la 8 septembrie acordul CNA de cedare a licenței către CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA SRL din Cluj-Napoca pentru licențele din București și Iași, cu modificarea licențelor audiovizuale, informează Media Expres.
CNA

Cristian Burci este acționarul majoritar al Prima Broadcasting Group, care nu va mai deține alte licențe, după votul CNA, iar Tomșa Gheorghe Adrian este noul acționar majoritar al Prima TV, notează Media Expres.

Principalele modificări la Prima TV sunt trecerea licenței de la o arie de difuzare națională la o arie internațională – Europa și emisia SD trece în format SD și HD. Grila de programe se modifică nesemnificativ.

Adrian Tomșa, prezent în conexiune directă în ședința CNA desfășurată online prin aplicația Zoom, a spus că tranzacția de preluare este complexă, Prima Broadcasting fiind în reorganizare judiciară, necesitând și autorizarea Consiliului Concurenței, peste care s-a suprapus pandemia.

„Rațiunea pentru care am făcut achiziția este pur de business, este o opțiune naturală pentru grupul nostru de media, aveam nevoie de o stație generalistă de notorietate. Prima TV a fost unul din pionierii pieței, a avut un parcurs decent și constant, nu a fost implicată în scandaluri. Planul de viitor este să construim în zona tehnică și de conținut, deficiențele le vom rezolva în termen scurt. Nu modificăm grila nici pe termen mediu și lung, păstrăm formatul generalist de informare, divertisment și educație, vom aduce o componentă de sport dat fiind drepturile pe care le deținem și vom încerca să ne adaptăm noilor schimbări generale din piața TV, transformarea TV-ului într-un hub multimedia generator de conținut”.

Adrian Tomșa a mai spus că va aduce formate de divertisment, filme mai bune, localizarea conținutului și transfer către online cu conținut pretabil pentru toate mediile. „Prima TV are notorietatea care ne lipsește, față de Look Plus. După finalizarea tranzacției vom duce Look Plus pe un target masculin sau într-un format sportiv”.

Răzvan Borș, Simona și Pătraru vor rămâne în program, a mai precizat Tomșa.

Alin Drinceanu, reprezentantul Prim TV în ședința CNA, a spus că Prima a intrat în insolvență și planul de reorganizare avea în vedere inclusiv posibilitatea transferului de active. “Datoriile la bugetul de stat au continuat să crească așa că am găsit cea mai bună soluție pentru acoperirea datoriilor. Clever a plătit deja o parte din bani și așa am venit în fața CNA cu certificat fiscal zero”.

„Îmi place mult ideea de hub și vă doresc succes”, a spus Monica Gubernat, președintele CNA.

Solicitarea de aprobare a tranzacției a fost aprobată în unanimitate de CNA.

Valoarea tranzacției nu a fost comunicată public. Când a intrat în insolvență, în 2015, Prima TV avea datorii de peste 100 de milioane de lei, potrivit relatărilor din presă.

Clever Business Transilvania, controlată de omul de afaceri Adrian Tomșa, mai deține televiziunile Look Plus, Look Sport, Look Sport 2, Look Sport 3, Look 4K, televiziunile tematice Agro TV, Profit.ro dar și site-urile looksport.ro, lookplus.ro, lookmedica.ro, agro-tv.ro și profit.ro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii