Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

CNA a aprobat cedarea licențelor de radio deținute de Pro TV către compania RCS & RDS

CNA a aprobat la 24 februarie cedarea licenţei audiovizuale PRO TV S.A. Bucureşti către RCS & RDS SA Bucureşti pentru Pro FM – reţea naţională şi satelit, Info Pro – reţea naţională şi satelit și Pro Clasic – satelit, informează Media Expres.
rcsrds.jpg

Potrivit proiectului RCS & RDS, rețeaua națională Digi FM va deveni operațională în termen de trei luni.

Solicitarea a fost supusă scrutinului membrilor CNA dacă încalcă art. 56 din legea audiovizualului, conform căruia cedarea se poate face doar cu asumarea grilei existente timp de un an de la ultima modificare aprobată.

RCS & RDS a cerut ca Info Pro să își modifice numele în Digi FM pentru licențele de național și satelit. De asemenea, a cerut creșterea la 50% a procentului de producție proprie, față de 10% aprobat pe Info Pro, Pro FM urmând să nu mai retransmită Info Pro. Licența Pro Clasic va respecta denumirea și structura existente.

Alături de cererea de preluare a licențelor Pro FM, Pro Clasic și Info Pro operate de către compania Pro TV SA, RCS va prelua și licențele Pro deținute prin compania Campus Radio, în care RCS & RDS va intra cu 90% din acțiuni și Integra Soft cu 10% din acțiuni, în acest sens fiind depusă o cerere prealabilă de modificare a acționariatului.

Cosmin Prelipceanu, redactor-șef la Digi 24 și Marius Dobre, director executiv Pro FM, au fost în fața CNA pentru susținerea cererilor.

Marius Dobre a spus că Pro FM revine pe rețeaua națională dar cu o acoperire ceva mai mică, „este o alternativă la radiourile de infotainment, misiunea sa de bază este de radio pentru tineri cu difuzare preponderent de muzica, dar și cu informație într-un stil dinamic”.

Cosmin Prelipceanu a spus că Digi FM, care continuă Info Pro, va fi un radio național de informație, va difuza publicitate și teleshopping și va include 48% retransmise – procent care se referă în general la muzică, dar și 2% retransmisie programe produse de alți producători (Digi 24).

Producția proprie va fi realizată în redacția Digi FM proprie. Procentul de 2% se referă la preluarea, în fiecare seară între orele 21:30-22:00 a interviului cu Emil Hurezeanu de pe Digi24, „pentru că este singura parte din Digi 24 care se potrivește cu un format radio”.

Prelipceanu a mai expicat că Digi FM va folosi infrastructura existentă de tip DeskCom care centralizează toată informația și care „hrănește televiziunea, site-urile și radioul”. „Emisiunile de știri vor fi mai lungi decât tot ce există pe piață, informație înseamnă că vor fi și emisiuni informative cu conținut de sport”, a mai spus Prelipceanu.

Monica Gubernat, membru CNA, a întrebat dacă se păstrează structura redacțională a Pro FM. „Da, și este posibil să împrumutăm o parte din echipă către Digi FM”, a spus Marius Dobre.

„În anumite localități RCS & RDS își va tripla licențele”, a observat Monica Gubernat. Digi FM are trei licențe încă nepuse în funcțiune pentru Digi FM, la Reșița – unde compania propune ca licența să rămână în Pro FM, la Sibiu – la va renunța la licență, și la Sighișoara – unde rămâne dar va trece la Digi FM, pentru că Info Pro care nu are licență la Sighișiara, a explicat Prelipceanu.

Roland Turos a menționat că la Reșița licența Digi FM se poate transforma în Pro FM doar după un an de la intrarea în emisie (condiția nu este îndeplinită în prezent).

Lucian Mihai, reprezentantul RCS & RDS la CNA, a menționat că toate solicitările vor fi făcute conform legii.

Radu Călin Cristea, membru CNA și președintele ședinței, a spus că art. 56 alin 1 prevede că licența poate fi cedată cu acordul consiliului nu mai devreme de un an de la intrarea în vigoare. La observația lui Lorand Turos că licența nu poate fi modificată decât după un an de la preluare, Prelipceanu a răspuns că „în aceste condiții vă propunem preluarea licențelor” și „în trei luni putem să punem în funcțiune această promisiune”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii