Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

CNA a amendat Media TV Bârlad cu peste 70% din cifra de afaceri medie lunară pe 2013

CNA a amendat televiziunea locală Media TV din Bârlad cu o amendă de 10.000 de lei pentru că în cadrul emisiunii „Privire în viitor” din data de 25 ianuarie 2014 a transmis spoturi publicitare la tratamente medicale naturiste împotriva cancerului, informează Media Expres.
CNA

Televiziunea este operată de Media Stil SRL din Vaslui, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 177.337 lei, cu o medie lunară de puțin peste 14.000 de lei. În aceste condiții, amenda reprezintă peste 70% din cifra de afaceri medie lunară pe anul trecut a companiei.

Compania este deținută de Popică Eduard, acționar unic, fiind menționată în ședința CNA cu datorii la bugetul de stat, reeșalonate.

Amenda a fost dată la 11 luni de la săvârșirea faptei, cu prilejul discutării cererii de prelungire a licenței și a unei cereri de modificarea grilei de programe pentru televiziunea din Bârlad, ambele solicitări fiind aprobate de către CNA.

Potrivit CNA televiziunea încălcat art. 3 alin (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 cu modificările şi completările ulterioare (informarea obiectivă a publicului) art. 93, art. 128 lit. c) şi d) şi art. 130 alin. (1) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual (art. 128 interzice menţionarea în publicitate sau în teleshopping a unor indicaţii terapeutice referitoare la boli precum cancer şi alte boli tumorale iar art. 130 alin (1) interzice difuzarea de publicitate şi teleshopping la produse şi tratamente naturiste, care, după caz, nu sunt însoţite de avertizarea, sonoră şi scrisă: a) „Produs neatestat medical”; b) “Metodă neatestată medical”).

Propunerea de amendă a fost făcută de Monica Gubernat și votată în unanimitate de membrii CNA prezenți la ședință.

În aceeași ședință CNA a somat public televiziunile Topall TV şi V24 TV pentru încălcarea prevederilor art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului pentru că au modificat grilele de programe și acționariatele fără notificarea CNA.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii