Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

CNA a amendat Kanal D cu 30.000 de lei pentru „prestațiile” lui Leo de la Strehaia la „WOWBiz”

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat, joi, cu 30.000 de lei, televiziunea Kanal D pentru mai multe ediţii ale emisiunii „WOWBiz”, care a fost difuzată în perioada martie - iulie şi în care au fost prezentate relaţiile amoroase ale cântăreţul de manele Leo de la Strehaia, informează MEDIAFAX.
CNA

Membrii CNA au reluat, în şedinţa de joi, votul în cazul Kanal D, după ce în şedinţa din 28 iulie niciuna dintre propunerile făcute nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a putea fi aplicată.

Astfel, joi, membrii CNA au pornit votul de la ultima propunere făcută în acest caz de către membrul CNA Dorina Rusu, de amendare cu 30.000 de lei a Kanal D.

Sancţiunea a fost aplicată cu opt voturi „pentru” (Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu), în timp ce Gabriel Tufeanu a votat „împotrivă”.

Răsvan Popescu, vicepreşedintele CNA a spus că pe acest subiect, CNA a primit până în prezent aproape 200 de reclamaţii.

Sancţiunea a fost aplicată pentru încălcarea articolului 39, alineatul 2 din Legea audiovizualului, potrivit căruia „Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective”, şi a articolului 40, alineatul 3 din Codul audiovizualului, conform căruia „Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”.

VEZI TELEVIZIUNILE CU CELE MAI MARI AUDIENȚE LA NIVEL URBAN – AUGUST 2015!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii