Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

CNA a amendat cu câte 50.000 de lei televiziunile Antena 3 și România TV

Membrii CNA au decis, în ședinta de joi, să amendeze cu câte 50.000 de lei televiziunile Antena 3 si Romania TV pentru că au încălcat informarea obiectivă în emisiuni privind protestele din Piața Victoriei, informează Agerpres.
CNA

Raportul de monitorizare arată că Antena 3 a difuzat pe 22 ianuarie a.c. dezbateri în cadrul cărora s-a discutat despre proiectul privind grațierea și Ordonanța de Urgență a Guvernului privind modificările la codurile penale și despre protestul din seara respectivă. Referitor la România TV, raportul de monitorizare relevă că postul a difuzat pe 22 ianuarie emisiuni informative și de dezbatere în cadrul cărora au fost prezentate și analizate informații despre protestul desfășurat în București la acea dată.

CNA a stabilit că Antena 3 și România TV au încălcat prevederi potrivit cărora toți furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor și evenimentelor și să favorizeze libera formare a opiniilor.

Amenzile au fost votate de următorii membri CNA: Dorina Rusu, Valentin Jucan, Florin Gabrea, Gabriel Tufeanu, Orsolya Borsos și Radu Herje.

Au votat împotrivă: Monica Gubernat , Laura Georgescu și Răsvan Popescu.

Realitatea TV și B1 TV au fost sancționate cu somații.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii