FacebookTwitterLinkedIn

Membrii CNA au considerat că emisiunea „Dosar de politician” a încălcat prevederile legislaţiei audiovizuale referitoare la informarea obiectivă a publicului şi obligaţia moderatorilor de a solicita interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare.

Propunerea de 10.000 de lei a fost formulată de preşedintele şedinţei, Radu Herjeu, după ce alte două propuneri, formulate de Dorina Rusu, de 15.000 de lei, şi de Răsvan Popescu, de 5.000 de lei, nu au avut şase voturi în două tururi de vot.

Amenda de 10.000 de lei a fost votată de şapte din cei 11 membri CNA – Florin Gabrea, Valentin-Alexandru Jucan, Viorel Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Radu Bogdan Herjeu, Dorina Rusu şi Orsolya Eva Borsos.

Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Călin Cristea şi Răsvan Popescu au votat împotrivă.

„La B1 TV au fost câteva emisiuni în care s-a vorbit despre subectul ăsta – mai ales în emisiunea de pe 24 noiembrie 2016. «Dosar de politician», în care au fost prezenţi Sebastian Ghiţă și Andrei Piticaş. S-au făcut multe afirmaţii similare celor făcute şi pe alte posturi. Citate – Andrei Piticaş a vorbit despre faptul că ceea ce fac acum în România ONG-urile lui Soros este similar cu fenomenul Piteşti. Moderatorul nu a răspuns în niciun fel. Nici nu l-a întrebat ce e fenomenul Piteşti (…) În aceeaşi emisiune s-a vorbit despre trădătorii de neam şi ţară. Moderatorul nu a reacţionat. În emisiunea de pe 27 noiembrie, Sebastian Ghiţă spune că i-au venit informaţii despre cum sunt plătiţi ONG-iştii lui Soros şi i-a venit în plic acasă. Nu le-a arătat şi nici nu a fost întrebat de moderator”, a spus Dorina Rusu, conform News.ro.

„Tot în «Dosar de politician», de pe 17 noiembrie s-a făcut afirmaţia că procurorii şi judecătorii sunt plătiţi de Soros, fără ncio dovadă. Afirmaţiile nu au fost în niciun fel amendate de moderatori, nu s-au cerut probe, nimic din toate astea”, a mai spus Dorina Rusu.

Sancţiunea a fost aplicată pentru ediţiile din 17 noiembrie, 24 noiembrie, 27 noiembrie şi 30 noiembrie 2016 ale emisiunii „Dosar de politician”.