FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit unui raport al Serviciului Inspecție din CNA compania are un aviz de funcționare pentru rețeaua din Sângeorgiu de Pădure din anul 2004, dar nu a solicitat modificarea ofertei de programe niciodată, retransmite 76 de televiziuni în analogic și 116 în sistem digital, și-a extins rețeaua în 37 de localități, emite un program de videotext cu denumire Zona TV fără licență, nu retransmite programul obligatoriu din must-carry TV 5 și nu retransmite al doilea program regional. Potrivit inspecției CNA, compania are 5.800 de abonați.

Lorand Turos, membru CNA, s-a întrebat în ședința CNA din 28 ianuarie, când s-a discutat acest caz, „de ce inspectorul CNA, de 12 ani, nu a făcut nicio vizită la acest cablist?”.

Un reprezentant al Serviciului Inspecție din CNA a explicat că o perioadă de doi an județul nu a avut inspector. „Abia începând de anul trecut inspecția CNA are un plan de verificare a tuturor operatorilor”.

Lorand Turos a spus că ar da o amendă mare și operatorului și inspectorului.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR CUPRINSE ÎN SISTEMUL MUST-CARRY 2016!

Valentin Jucan, membru CNA și președintele de ședință, a spus că sunt trei capitole de discutat: „1. Cablistul trebuie sancționat drastic. 2. Situația CNA – a inspecției. 3. Trebuie să notificăm radiodifuzorii dacă știu că acest cablist îi retransmite. Nu este și de ordin penal? Sunt contrariat că atâtea posturi și românești și străine nu ne-au sesizat. Sau are acorduri din partea lor și nu le-au transmis nouă”.

CNA a votat o amendă de 200.000 de lei pentru încălcarea art. 74 alin 3 și 82 alin. 1 și 2 din Legea audiovizualului.

Doar Radu Călin Cristea a votat împotriva amenzii, fără să motiveze, membri CNA prezenți la ședință votând „pentru”: Dorina Rusu, Radu Herjeu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Vasile Buda, Lorand Turos, Valentin Jucan și Florin Gabrea.

Valentin Jucan a cerut de asemenea o notă de la serviciul inspecție cu explicații de ce nu a fost controlată compania.