Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

CNA a amendat compania de cablu Tangent Electro Trade cu 200.000 de lei

CNA a amendat cu 200.000 de lei Tangent Electro Trade, un cablist din Sângeorgiu de Pădure, județul Mureș, pentru transmisia unui programe audiovizual fără licență și neactualizarea grilei de cablu în ultimii 12 ani, nerespectarea regimului must-carry și extinderea în 37 de localități fără aprobarea CNA, informează Media Expres.
 aboneaza-te
cna-dc.jpg

Potrivit unui raport al Serviciului Inspecție din CNA compania are un aviz de funcționare pentru rețeaua din Sângeorgiu de Pădure din anul 2004, dar nu a solicitat modificarea ofertei de programe niciodată, retransmite 76 de televiziuni în analogic și 116 în sistem digital, și-a extins rețeaua în 37 de localități, emite un program de videotext cu denumire Zona TV fără licență, nu retransmite programul obligatoriu din must-carry TV 5 și nu retransmite al doilea program regional. Potrivit inspecției CNA, compania are 5.800 de abonați.

Lorand Turos, membru CNA, s-a întrebat în ședința CNA din 28 ianuarie, când s-a discutat acest caz, „de ce inspectorul CNA, de 12 ani, nu a făcut nicio vizită la acest cablist?”.

Un reprezentant al Serviciului Inspecție din CNA a explicat că o perioadă de doi an județul nu a avut inspector. „Abia începând de anul trecut inspecția CNA are un plan de verificare a tuturor operatorilor”.

Lorand Turos a spus că ar da o amendă mare și operatorului și inspectorului.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR CUPRINSE ÎN SISTEMUL MUST-CARRY 2016!

Valentin Jucan, membru CNA și președintele de ședință, a spus că sunt trei capitole de discutat: „1. Cablistul trebuie sancționat drastic. 2. Situația CNA – a inspecției. 3. Trebuie să notificăm radiodifuzorii dacă știu că acest cablist îi retransmite. Nu este și de ordin penal? Sunt contrariat că atâtea posturi și românești și străine nu ne-au sesizat. Sau are acorduri din partea lor și nu le-au transmis nouă”.

CNA a votat o amendă de 200.000 de lei pentru încălcarea art. 74 alin 3 și 82 alin. 1 și 2 din Legea audiovizualului.

Doar Radu Călin Cristea a votat împotriva amenzii, fără să motiveze, membri CNA prezenți la ședință votând „pentru”: Dorina Rusu, Radu Herjeu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Vasile Buda, Lorand Turos, Valentin Jucan și Florin Gabrea.

Valentin Jucan a cerut de asemenea o notă de la serviciul inspecție cu explicații de ce nu a fost controlată compania.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii