FacebookTwitterLinkedIn

Întrunit în şedinţă publică, CNA a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a autosesizării şi a sesizărilor primite şi a decis să sancţioneze postul Antena 3 cu amendă de 20.000 de lei pentru ediţia din 13 septembrie a emisiunii „Subiectiv”, moderată de Răzvan Dumitrescu.

Antena 3 a încălcat dispoziţiile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504 / 2002, conform cărora „Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”.

Totodată, au fost încălcate prevederile art. 64 alin. (1) lit. a), b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual (“În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”), notează Agerpres.