Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

CNA a acordat licență prin satelit și cablu pentru televiziunea dedicată familiei, Happy Channel

Consiliul a acordat licenţă audiovizuală cu difuzare naţională (prin satelit și cablu) pentru televiziunea tematică (de familie) denumită Happy Channel, la solicitarea societății Act Smart Television (Bucureşti), al cărui unic acționar este Ruxandra Ion (foto), fost director executiv Acasa TV, informează Media Expres.
Ruxandra-Ion

Televiziunea va fi lansată în perioada 1 decembrie 2014 – 1 ianuarie 2015, iar investiția inițială pe partea tehnică este de 100.000 de euro, iar pe partea de programe, 350.000 de euro, potrivit declarațiilor consultantului tehnic, Claudiu Paraschiv (fost director tehnic al Pro Tv).

Alaturi de el, la ședința publică au fost prezenți și Ruxandra Ion (inițiatorul proiectului tv) și Bianca Popescu (director de programe). Conform proiectului financiar, investiția în programe este de 352.992 de euro: 288.000 – produs local și 64.992 – programe achiziționate).

Societatea Act Smart Television a fost înființată în martie 2014, potrivit datelor de Ministerul Finanțelor Publice, la mai puțin de o lună după ce Ruxandra Ion a părăsit Pro TV.

La dosarul depus la CNA au fost atașate acorduri de principiu încheiate cu UPC România și Orange România, cu privire la dreptul neexclusiv de retransmisie a televiziunii în pachetul de bază în rețelele UPC, respectiv în cele DTH Orange, în condițiile unor contracte comerciale.

Potrivit proiectului depus la CNA, televiziunea este dedicată „în întregime familiei” și va aborda teme de interes din toate domeniile, „oferind o alternativă interesantă, instructivă și relaxantăla emisiunile tabloid”.

Happy Channel va emite 24 de ore/ zi, cu redifuzări: luni – 19 ore, marți – 15 ore, miercuri-vineri – 16 ore/ zi, sâmbătă – 17 ore, duminică – 13 ore.

Televiziunea va realiza 46% producție proprie şi va difuza 54% producţii audiovizuale ale altor producători.

Structura grilei pe tipuri de emisiuni cuprinde: 55% filme, 23,5% de divertisment (și alte tipuri de programe), 1,5% educative, 18% publicitate şi 2% teleshopping.

Nu va difuza deloc programe de informare.

Licenţa a fost acordată cu nouă voturi pentru (Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Christian Mititelu, Răsvan Popescu şi Călin Cristea). Monica Gubernat a votat împotrivă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii