
Prelungirea licenței a fost susținută de cinci membri CNA (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Vasile Buda, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu), ceilalți patru prezenți la ședință, votand împotrivă (Monica Gubernat, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Călin Cristea).
Amenda de 15.000 de lei și decizia de intrare în legalitate a videoclipurilor de manele a fost propusă de președintele CNA, Laura Georgescu, și a primit șase voturi (Gabrea, Iorga, Buda, Georgescu, Mititelu, Popescu).
Taraf TV este o televiziune controlată de familia Prigoană care a primit licență în ianuarie 2005 și a început să emită oficial la 15 februarie în același an.
Taraf TV face parte din televiziunile obligatorii la retransmisie și a înregistrat anul trecut o audiență medie anuală de 0,1384 care o clasează pe locul 11 în topul ARMA întocmit pentru aplicarea regulii must-carry.
Potrivit site-ului CNA, deţinătoarea licenţei audiovizuale este societatea REAL TOP MEDIA TV SRL, ai cărei asociaţi sunt: Prigoană Silvius – 30%, Prigoană Honorius Adrian – 30%, Gărduş Rareş Alexandru – 20%, Mihalache Dumitru – 10% şi Minea Gheorghe – 10%.
Georgescu a explicat că amenda nu este inutilă, având în vedere că televiziunea mai emite două săptămâni până în ziua în care îi va expira licența. Ea a adăugat că societatea poate contesta decizia CNA de respingere a prelungirii licenței.
Decizia de intrare in legalitate va fi de asmenea trimisă către toate televiziunile care difuzează manele. De asemenea, Consiliul va face o clasificare a manelelor potrivit criteriilor pentru protecția minorilor și va atașa deciziei o listă cu piesele și casa de producție astfel încât televiziunile să se poată conforma și să le difuzeze, potrivit legislației privind protecția minorilor, la ora potrivită.
Narcisa Iorga a făcut, inițial, propunerea de intrare în legalitate si a invocat articolele 19 și 18(d) din Cod. Ea a spus că videoclipurile incriminate conțin scene de mimare a actului sexual, limbaj și comportament obscen.
Totodată, la propunerea Cristinei Trepcea, televiziunile nelicențiate în România dar care difuzează manele (a dat exemplul Balkanika Music Television), vor fi monitorizate. Ea a considerat că exista un fel de concurență neloială între acestea și cele românești, având în vedere că se luptă pentru acceași „felie” de publicitate, încasazează bani prin sms-urile de la telespectatori, însă numai cele din România sunt sancționate pentru greșeli. CNA va sesiza organismele de reglementare în audiovizual din țările care au licențiat televiziunile respective.
Narcisa Iorga a amintit cu această ocazie că Mynele Tv difuzează spoturi publicitare pentru convorbiri telefonice erotice, ceea ce este interzis de Lege.
Pentru sancționarea obscenității videoclipurilor, Călin Cristea a propus o amendă de 100.000 de lei dar care a întrunit doar trei voturi (Gubernat, Trepcea, Cristea).