Cautare
, Contributor

Comentarii/Editoriale |
|

CNA a confiscat mașina crimei în loc să aresteze șoferul criminal

Mihai_Pavelescu.jpg
Televiziunea cea mai detestabilă pentru tot omul de bun simț din România a fost închisă la 22 ianuarie în jurul orei 18:00 seara printr-o decizie a CNA, prin ridicarea licenței, pentru a doua oară după anul 2000.

În anul 2002 am fost martorul retragerii pentru prima oară a licenței OTV. Și atunci, ca și acum, decizia CNA a fost salutată de unii și contestată de alții. Motivația era alta în 2002: încălcarea art. 40 din Legea audiovizualului, instigare la ură rasială, antisemitism şi violenţă.

Țin minte că Ion Iliescu, de exemplu, președintele României de atunci, a criticat retragerea licenței OTV. Și asociațiile de presă și APADOR-CH, de asemenea, au criticat retragerea licenței. Retragerea a rămas, cu toate acestea, definitivă.

Diaconescu a revenit pe ecrane sub sigla-simbol OTV printr-o manevră străvezie de ocolire a deciziei CNA, sub văzul tuturor (celor interesați) dar tolerată, ca un preț pentru calmarea spiritelor încinse care acuzau România de cenzură, pe fondul unei decizii de retragere a licenței aparent slab susținută și stângaci motivată juridic.

Și atunci, ca și acum, așa-zisa aripă Năstase din PSD a organizat execuția. Atunci era Ralu Filip președintele CNA, numit direct de fostul premier Adrian Năstase. Acum este un fost consilier al lui Adrian Năstase, Laura Georgescu, numită de actualul premier Victor Ponta. Poate fi o coincidență, poate nu este.

Sigur e însă că Dan Diaconescu are întotdeauna o vorbă de ocară la adresa lui Ponta. Politică, nepolitică, dejecția aruncată pe ecranele OTV justifică prin sine spălarea closetului și chiar a trotuarului și nu văd de ce această activitate sanitară poate fi considerată cenzură. De asemenea, cui îi pasă dacă femeia de serviciu este și… prostituată? Important este să dea bine cu mătura și cu mopul și spațiul public să fie la sfârșit curat și aseptic.

Din alt punct de vedere, retragerea licenței OTV din anul de grație 2013 seamănă cu arestarea mafioților nu pentru crimele lor – în orice țară, în orice regim și în orice administrație probele sunt foarte greu de administrat – dar Statul îi poate aresta pentru că nu și-au plătit taxele și impozitele – în cazul acesta amenzile.

Epopeea OTV nu s-a terminat. Din nefericire. Și nu se va termina până ce autoritatea audiovizualului din România, dar și parlamentarii care supervizează reglementarea în audiovizual din Comisiile de Cultură nu vor înțelege că trebuie nu confiscată mașina crimei, ci băgat la pârnaie șoferul care a omorât oamenii din stația de autobuz.

Dan Diaconescu se va sui din nou la volan și va intra în plină viteză în următorul refugiu unde stau ca proștii și așteaptă un autobuz care nu mai vine: Cinstea, Adevărul, Onestitatea și Jurnalismul Corect.

Mihai Pavelescu este editor Media Expres

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii