Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

CNA a amendat Mynele TV cu 100.000 de lei pentru difuzarea de reclame la linii erotice

Mynele.png
Consiliul Național al Audiovizualului a amendat Mynele TV cu 100.000 de lei din cauza faptului ca a difuzat publicitate erotică (spoturi publicitare care făceau reclamă la linii erotice), faptă interzisă de legislația audiovizuală, conform articolului 96 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual și pentru stimularea de comportamente indecente sau imporale în comunicările comerciale audiovizuale (art. 29 1-h), informează Media Expres.

Propunerea a fost făcută de Lorand Turos și votată de nouă membri CNA: Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, R[svan Popescu, Călin Cristea..

Vasile Buda și Christian Mititelu au votat împotrivă.

Monitorizarea a fost făcută în luna februarie 2013, dar raportul nu a intrat pe ordinea de zi deși, de-a lungul timpului, Narcisa Iorga a atras atenția de mai multe ori asupra faptului că Mynele Tv difuzează publicitate erotică.

Reclamele au fost difuzate în timpul nopții, astfel încât minorii nu au avut acces la acest conținut. în care „apăreau femei topless care își masau sânii și se atingeau”, conform monitorizării CNA.

O altă propunere de sancționare a fost o amendă de 20.000 de lei, propusă de Cristina Trepcea, care a obținut doar două voturi (Trepcea, Buda).

Mynele TV a reintrat în lista must-carry pentru 2014 după ce anul trecut nu a fost inclus în aceasta, deoarece a ratat termenul de notificare a CNA prevăzut de decizia 72.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii