FacebookTwitterLinkedIn

Transferul portofoliului către Bain Capital Credit a fost aprobat de către autoritățile de reglementare din România și de Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei.

Tranzacția a fost implementată în contextul strategiei de reducere a NPLs a NBG în conformitate cu Obiectivele Operaționale prezentate Mecanismului Unic de Supraveghere și reprezintă una dintre cele mai mari vânzări de credite neperformante (NPLs) corporative de pe piața românească.

„Finalizarea acestei vânzări foarte importante poate marca oficial reluarea tranzacțiilor cu credite neperformante în România. A fost un proiect complex, derulat pe parcursul unei perioade considerabile de timp, care a implicat o colaborare susținută între echipele de avocați și consultanți din numeroase arii de practică juridică (drept corporativ, financiar-bancar, imobiliar, comercial, fiscal) și care a fost derulat în contextul nemaiîntâlnit generat de pandemia COVID-19”, a declarat Rodica Manea, Partner Corporate M&A în cadrul CMS România.

Horea Popescu, Managing Partner al biroului CMS România și Coordonator al practicii Corporate M&A în Europa Centrală și de Est susține că tranzacțiile cu credite neperformante (NPLs) rămân unul dintre instrumentele cheie în vederea restructurării și reorganizării activelor actorilor economici aflați în situații dificile, generate de impactul pandemiei Covid-19.

„Piața ne arată că interesul pentru acestea rămâne ridicat, indiferent de zonele din care provin investitorii. Domeniul legat de restructurări va rămâne unul ofertant și pe viitor, fie că vorbim despre restructurarea forței de muncă, restructurări de activitate, achiziții de bunuri neperformante, restructurarea datoriilor,  insolvență sau litigii. De remarcat și faptul că în ciuda pandemiei, în România s-au înregistrat o serie de tranzacții record în care echipa locală a CMS a fost implicată, de asemenea, fie că ne referim la cea mai mare achiziție din sectorul spațiilor de birouri de anul trecut sau la această vânzare de credite corporative neperformante recent finalizată”, mai spune Horea Popescu.