FacebookTwitterLinkedIn

Masca de protecție rămâne în continuare esențială, iar o serie de activități sunt permise numai persoanelor vaccinate sau trecute prin boală. De asemenea, activitatea în baruri, cluburi şi discoteci rămâne interzisă.

Accesul persoanelor fără certificat verde, care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală, este permis în lăcaşurile de cult, unde se desfăşoară activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele şi rugăciunile colective, dar şi în unităţile de alimentaţie publică în care se comercializează produse alimentare şi băuturi alcoolice sau nealcoolice aflate în afara centrelor comerciale, târgurilor, bâlciurilor şi talciocurilor, cu purtarea măştii de protecţie şi respectarea normelor de protecţie sanitară.

Și Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a avut sâmbătă o ședință, în contextul noii variante de coronavirus, Omicron, depistată inițial în sudul Africii, dar și în câteva țări europene (Marea Britanie, Cehia, Italia și Germania). Această variantă, care a suferit zeci de mutații, ar avea o transmisibilitate mai mare decât celelalte variante și ar putea eluda chiar răspunsul imun conferit de vaccinuri și de trecerea prin boală.