FacebookTwitterLinkedIn

Centrul de date va deveni cel mai puternic punct de comunicații regional cu legătură prin fibră optică directă cu Frankfurt și Amsterdam și conexiune cu 750 de centre de date din lume. Lucrările primului modul sunt estimate să se încheie în decembrie 2021.

„Suntem încântați să anunțăm începerea lucrărilor la acest proiect, prin care vom putea oferi clienților și partenerilor noștri o infrastructură cu o aplicabilitate largă care va putea contribui la accelerarea digitalizării economiei și creșterea competitivității în cercetare, învățământ și industrie”, declară Cosmin Georgescu, fondator și CEO ClusterPower.

Pentru infrastructura de cloud, ClusterPower are semnate acorduri cu companii precum NVidia, HP, NetApp, Cisco Systems, F5, Palo Alto Networks, Exagrid, Schneider, Vertiv, și York. Echipamentele care vor fi montate în centrala electrică vor fi furnizate de Rolls Royce – MTU, General Electric, Hitachi ABB.

Parcul tehnologic se întinde pe o suprafață de 25.000 mp și va crea un centru de infrastructură de Inteligență Artificială one-stop-shop dezvoltat împreună cu Nvidia. Siguranța în exploatare va fi realizată pe baza standardelor de securitate Tier III în parteneriat cu Uptime Institute. Eficiența energetică a centrului de date (PUE) va fi de 1.1, ceea ce va plasa parcul tehnologic în primele locuri din topul global al industriei.

ClusterPower a fost înființată în 2019 de trei antreprenori români: Cosmin Georgescu, Vladimir Ester și Carmen Ursa Georgescu. Cei trei fondatori sunt absolvenți EMBA Asebuss și Kenesaw State University și dețin specializări de prestigiu corespunzătoare expertizei lor.