Cautare
, Contributor

IT |
|

Cluj IT Cluster încheie un parteneriat cu un liceu de informatică

Cluj IT Cluster a încheiat un parteneriat cu Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu din Cluj-Napoca, care vizează atragerea elevilor către o carieră în domeniul software şi familiarizarea acestora cu procesele, tehnologia şi cultura din companiile IT clujene.

„Parteneriatul urmăreşte realizarea pe termen mediu a două obiective importante pentru noi, şi anume încurajarea elevilor de la profilul de informatică să urmeze o facultate de specialitate şi facilitarea înţelegerii de către aceştia a mediului de lucru dintr-o firmă de IT, a metodologiilor şi tehnologiilor folosite şi a oportunităţilor pe care le oferă o carieră în domeniul IT, în cadrul companiilor clujene”, a declarat Andrei Kelemen, directorul executiv al Cluj IT Cluster.

Parteneriatul a fost anuntat public în data de 27 aprilie 2013, cu ocazia desfăşurării proiectului ITeam_net, proiect sprijinit de către Cluj IT Cluster.

Proiectul ITeam_net este inclus de Ministerul Educaţiei Naţionale în Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene şi este organizat de către Liceul de Informatică din Cluj-Napoca, în colaborare cu Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii “Babeş-Bolyai” şi cu Inspectoratul Şcolar Cluj.

Ediţia ITeam_net din acest an a cuprins trei concursuri grupate în secţiuni diferite: prima, destinată elevilor de liceu şi care a constat în rezolvarea  a două probleme de programare, cea de-a doua secţiune, de dezvoltare de soft educaţional în echipe formate din doi sau trei elevi de liceu, şi cea de-a treia componentă, dedicată elevilor de gimnaziu, care au realizat postere cu tema Comunicarea.

„Acest proiect a strâns împreună pentru o zi peste 100 de elevi informaticieni din 23 de şcoli, din 5 judeţe (Cluj, Alba, Mureş, Sălaj, Maramureş) şi Municipiul Bucureşti. Interesul crescut al elevilor pentru participarea la acest concurs este motivat de faptul că Universitatea Babeş-Bolyai recunoaşte concursul de programare la admiterea în facultatea de Matematică şi Informatică şi de faptul că participarea reprezintă un prim pas spre o carieră în IT”, a declarat Prof. Simona Haidu, director Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii