FacebookTwitterLinkedIn

La drept vorbind, abordarea din trecut era mai subtilă, sau cel puțin necesita un efort mai mare. Unde îți puteai etala noul Rolex cu cadranul încrustat cu diamante ori cel mai nou smoking sur-mesure ieșit din mâna croitorilor de pe Savile Row-ul londonez decât într-un cigar-club exclusivist, în timp ce beai coniac și fumai trabuc în prezența prietenilor și a partenerilor de business?

Cum te puteai lăuda cu vacanța petrecută pe o insulă privată de cinci stele din Seychelles altfel decât arătând câteva poze prietenilor apropiați sau menționând călătoria, ca din întâmplare, în timpul discuțiilor de complezență purtate la o petrecere cu ștaif? Lauda de sine presupunea găsirea momentului potrivit, vânătoarea ocaziilor de etalare, statul la pândă pentru a strecura acea remarcă menită să abată atenția celorlalți de la subiectul în discuție la cel care te interesa cu adevărat: propria persoană. În prezent, lucrurile sunt nespus de simple, publicul este mult mai vast, iar feedback-ul  – și satisfacția – au devenit instantanee. Nu trebuie decât să găsești unghiul perfect din care să surprinzi, în același pătrățel de ecran, și poșeta din piele de crocodil, și ceasul cu cureaua bătută în diamante, și farfuria din porțelan de Limoges de pe masă, în care se odihnește porția de paste (neaparat integrale) cu trufe și șofran.

Și, bineînțeles, să folosești cât mai multe hashtag-uri care să facă totul să pară absolut spontan, adăugând eventual și o conotație spirituală. Poți miza oricând pe #lifeissobeautiful #purejoy #lifeisbliss #simplethings sau… orice cugetare metafizică ce-ți trece prin minte și care conține cuvintele „life“, „beautiful“ și „simple“. Nu poți da greș cu asta.