Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

Clinica post COVID, un program gratuit pentru cadre medicale

Rețeaua de sănătate Regina Maria a lansat Clinica post COVID, un program care se adresează persoanelor care necesită urmărire medicală, în urma infectării și vindecării Covid-19.
 aboneaza-te
Clinica post COVID

Clinica post COVID este un program integrat, gratuit pentru cadrele medicale, care se desfășoară atât online, prin intermediul Clinicii Virtuale, cât și în locațiile fizice din Capitală.

Ne-am pus întrebarea ce se va întâmpla cu românii care au fost infectați și vindecați și cum putem să îi ajutăm în perioada post COVID. Avem în acest moment o echipă de medici care lucrează integrat pentru a monitoriza starea de sănătate a celor care vor să se asigure că nu apar alte probleme medicale. Este clar nevoie de monitorizarea stării lor de sănătate în perioada următoare. Este un proiect disponibil atât în Clinica Virtuală, cât și fizic în clinicile din București, a declarat declară Fady Chreih, CEO, Rețeaua de sănătate Regina Maria.

 Chiar dacă vorbim despre urmările infectării cu coronavirus sau despre efectele tratamentelor în perioada spitalizării, o bună parte dintre pacienții care au depășit această boală necesită în continuare o atenție sporită. În unele cazuri, deși virusul este eliminat din organism, pacienții pot rămâne cu o serie de afecțiuni ale funcției pulmonare, insuficiență renală, leziuni ale mușchiului inimii, insuficiență multiplă de organ sau complicații legate de tratamentul urmat pentru vindecare.

Monitorizarea pacienților vindecați de coronavirus implică investigații imagistice – CT sau RX – și o serie de analize de sânge, recomandate de medic în funcție de fiecare caz în parte, printre care: hemoleucogramă, teste pentru evaluarea funcției hepatice și a funcției  renale. În plus, programul cuprinde și EKG-ul, pentru cei cu afecțiuni cardiace, și testele serologice pentru răspunsul imun la infecția cu noul coronavirus.

Continuăm demersul nostru de a sprijini cadrele medicale din linia întâi. Am fost primii care au oferit gratuit testarea RT-PCR a personalului medical, am continuat cu testele pentru depistarea anticorpilor, oferite gratuit celor din linia întâi pe întreaga perioadă a stării de urgență, iar acum completăm aceste teste cu monitorizarea celor care au fost infectați și vindecați de COVID 19. Personalul medical este cel mai expus în această perioadă, motiv pentru care un număr mare dintre ei a fost infectat. Din acest motiv, este important să oferim acces gratuit tuturor cadrelor medicale, fie că vorbim despre medici, asistenți medicali sau infirmiere, în locațiile noastre dedicate monitorizării post COVID, completează Fady Chreih.

Pentru a intra în programul de monitorizare post-covid, pacienții care au medic curant și o trimitere pentru investigațiile și analizele necesare, se pot programa direct în clinicile Regina MAria dedicate pentru recoltarea analizelor și efectuarea investigațiilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii