Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Orologerie de lux |
|

Clifton 1830 – Petrecerea de 185 de ani

Ceasurile de buzunar au dispărut de mult, dar branduri precum Baume et Mercier pulsează viață în vechile orologii la ocazii speciale. Anul acesta brandul elvețian aniversează 185 de ani așa că e momentul prezentării lui Clifton 1830 Five minute repeater.
image007

Puse în fața unei piețe asiatice extrem de curioase în materie de orologerie, brandurile elvețiene de ceasuri fac eforturi pentru a-și contura o carte de vizită cât mai clară în fața noilor clienți. Pentru Baume et Mercier, momentul este cu atât mai special cu cât brandul aniversează anul acesta 185 de ani de existență. Prezentă la Watches & Wonders, expoziția de ceasuri de la Hong Kong, marca a prezentat primul ceas de buzunar din cadrul colecției Clifton.

La capătul curelușei din piele de miel care ia acum locul lanțului descoperim o carcasă de 50 de mm lucrată din aur roșu de 18 K și finisată prin polișare. Baume et Mercier face o adevărată demonstrație de forță așa că modelul Clifton 1830 se remarcă prin frumusețea unui mecanism cu încărcare manuală scheletonizat și decorat cu celebrele cercuri Cotes de Geneve.

B&M s-a uitat în propria istorie și a ales una dintre cele mai respectate funcții orologere pentru a da valoare ceasului. Astfel, calibrul D73 (realizat de Dubois Depraz special pentru orologeria din Geneva) e capabil să indice ora printr-o complicație sonoră cu repetiție. În momentul tragerii butonului din dreptul orei 4, complicația va suna câte o notă joasă pentru fiecare oră trecută și apoi alternativ o combinație de tonuri înalte și grave pentru indicarea minutelor prin diviziuni de câte 5 unități.

Baume et Mercier Clifton 1830 va fi produs într-o serie limitată de 30 de exemplare numerotate și va fi livrat clienților într-o cutie specială aniversară alături de o pungă specială din piele care îl protejează de accidente și zgârieturi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii