FacebookTwitterLinkedIn

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani

Cu o experiență de aproape 15 ani în firme internaționale de avocatură de afaceri, Adrian este specializat în Real Estate și M&A. De-a lungul anilor, el a oferit consultanță juridică unor companii atât în România, cât și la nivel internațional.

Anterior, el a lucrat la RTPR Allen & Overy (aprilie 2013 – august 2017), DLA Piper (noiembrie 2008 – martie 2013) și Linklaters (iulie 2005 – octombrie 2008).

Lucrăm în prezent pe mai multe proiecte de referință pentru piața din România, atât prin gradul lor de complexitate, cât și prin amploare. În acest context, avem nevoie și căutăm să consolidăm palierul de senioritate al echipei, pentru a răspunde nevoilor clienților pe care îi asistăm. După ce, la începutul anului, anunțam sosirea unui nou counsel, întărim astăzi nivelul de Senior Associates. Sosirea lui Adrian ne bucură, cu atât mai mult cu cât înseamnă o revenire în echipă, după perioada pe care a petrecut-o alături de noi la începutul carierei sale în 2003, ca avocat trainee”, spune Nadia Badea, partener Clifford Chance.

Cea mai mare tranzacție din 2016, din România: Japonezii de la Asahi cumpără berile Ciucaș, Timișoreana și Ursus într-o tranzacție internațională de 7,3 mld euro

Portofoliul său include proiecte precum asistență acordată japonezilor de la Asahi Breweries pentru preluarea Ursus România și asistența acordată Centrului Medical Unirea (Regina Maria) pentru închirierea celui mai mare spital privat care urmează să fie dezvoltat în Cluj Napoca.

În plus, el a mai asistat Enterprise Investors pentru achiziția grupului Noriel și a acordat asistență unei instituții financiare pentru relocarea tuturor activităților sale bancare într-o nouă clădire de birouri.

De asemenea, el a acordat asistență CA Immo pentru vânzarea portofoliului de proiecte logistice din România și Polonia către PointPark Properties, precum și CPPIB și Cairn Capital pentru finanțarea de 180 de milioane de euro acordată Globalworth.

În plus, Cazan a fost implicat în achiziția operatorului centrelor de fitness „World Class”, de partea cumpărătorului,  Resource Partners, și a producătorului de ape minerale Rio Bucovina de către Tymbark, de partea acestuia din urmă.

Mă bucur să mă alătur acestei echipe și să regăsesc în cadrul Clifford Chance Badea pe mulți dintre colegii care mi-au îndrumat pașii la începutul carierei mele de avocat. Ca parte a Clifford Chance Badea, sunt încrezător că împreună vom consolida poziția de top în domeniul Real Estate și M&A”, a adăugat Adrian Cazan.

Clifford Chance România a acordat asistență juridică fondului suveran China Investment Corporation într-una dintre cele mai ample tranzacții imobiliare din istoria recentă – preluarea companiei pan-europene de operațiuni logistice Logicor, cu activități inclusiv în România, de la fondul american Blackstone. Biroul din România a acoperit aspectele aferente tranzacției pe plan local (iunie 2017).

Preluarea Profi: Cea mai mare tranzacție din retail-ul românesc s-a finalizat

De asemenea, această casă de avocatură a acordat asistență BC Partners, unul dintre fondurile de investiții din etapa finală de achiziție a pachetului de 100% din acțiunile lanțului de comerț Profi. Aceasta a fost cea mai mare investiție a unui fond de private equity în România din 2016, dar cumpărătorul Profi a fost Mid Europa Partners.

Clifford Chance Badea a angajat un avocat de la Noerr pe Corporate M&A Real Estate

De la începtul acestui an, Clifford Chance Badea și-a extins practica de Corporate M&A și Real Estate prin recrutarea lui Mihai Măcelaru pe poziția de Counsel, începând cu 15 februarie.

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani