Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani
Ei pot face aceste tranzacții în fiecare zi, de luni până vineri, în intervalul orar 13.15 şi 14.15. În perioada denumită „Happy Hour Exchange Rate”, clienții UniCredit pot realiza o operațiune de schimb valutar, la curs BNR, în sumă maximă de 1.000 de euro per tranzacţie.
De asemenea, pentru a încuraja plățile online, banca a lansat „Bani înapoi lunar pentru plata a minim 3 facturi de utilităţi” prin Online Banking, Mobile Banking sau Debit Direct. Prin această ofertă, fiecare client primește trei lei, dacă achită minimum trei facturi de utilităţi într-o lună.
În plus, Clienții GeniusCont nu vor plăti comision pentru administrarea lunară a contului curent, încasări în cont, emiterea şi administrarea unui card de debit, utilizare Mobile Banking și Online Banking, retragerea de numerar de la orice ATM din ţară şi plăţi electronice în lei către orice bancă din România, au anunțat reprezentanții UniCredit. Noile oferte se referă la toate tipurile de conturi GeniusCont (Junior, iCont, Clasic, Pensionar, Gold și Platinum).
„Am creat această ofertă de produs pornind de la o analiză și o segmentare atentă a pieței din România, deoarece ne dorim să răspundem cât mai bine nevoilor clienților noștri și să inovăm constant, astfel încât interacțiunea lor cu banca să fie cât mai ușoară”, a declarat Sorin Drăgulin, Director Produse şi Segmente Retail în cadrul UniCredit Bank.
Strategia UniCredit este să devină un jucător cât mai puternic şi în zona de retail, printr-o creștere a numărului de clienţi, în paralel urmărind să își consolideze poziția în segmentul de corporate.
Anul trecut, UniCredit Bank s-a menținut pe locul cinci în topul băncilor din România, activele de 32,687 miliarde de lei reprezentând 8,3% din piață, în urcare de la 8,1%.
Profitul băncilor a depășit 2,7 miliarde de lei, în primul semestru al anului. BT: Rata creditelor neperformante, în convergență spre nivelul minim din 2009
La nivelul tuturor celor 36 de bănci din România, profitul cumulat a fost de 2,71 miliarde de lei, la 30 iunie 2017, cu 13% peste nivelul de la aceeași dată a anului trecut, datorită aprecierii activelor și restructurării activelor neperformante, reiese din date prezentate de BNR.
Topul băncilor din România în 2016, în funcție de active
Valoarea activelor sistemului bancar era de 398,6 miliarde de lei (87,5 miliarde de euro), la finalul lunii iunie, cu 1,24% peste nivelul de la finele primului trimestru, cu 1,25% peste cel de la sfârșitul anului trecut, numărând o apreciere de cinci miliarde de lei, și cu 4,867% peste cel de la mijocul anului trecut.
Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani