Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Claudiu Florea şi familia

Claudiu Florea.jpg
Avere: 10 milioane de euro Vârstă: 38 de ani Reşedinţă: Dolj Domenii: Hoteluri, comerţ 

Oricât de boemă ar părea la prima vedere o afacere în turism, hotelăria este înainte de toate un business ca oricare altul. În final trebuie să aducă profit. Un câştig care, într-o perioadă de recesiune, nu este nici pe departe o certitudine. Cu aceste gânduri îşi începe ziua de lucru Claudiu Florea, un antreprenor tânăr din Craiova, pentru care săptămâna are prea puţine zile.

Se trezeşte dis-de-dimineaţă, iar până la orele prânzului vizitează sau se interesează telefonic despre fiecare dintre afacerile sale. Florea ilustrează tipologia olteanului: vrea să ştie totul, să controleze totul şi, după cum zâmbeşte atunci când o aude, îi place să i se spună „şeful“.

„Aceasta este realitatea mea. Muncesc cât e ziua de lungă“, spune Florea, proprietarul a patru unităţi de cazare din Bănie.  Un hotel şi trei pensiuni alcătuiesc portofoliul hotelier al familiei Florea. Criza a lăsat urme adânci în acest business, în condiţiile în care gradul de ocupare a unităţilor de cazare a scăzut drastic. Cele patru „Flormang“ (acesta este numele tuturor unităţilor deţinute de antreprenor) nu o duc nici ele mai bine. Gradele de ocupare diferă în funcţie de locaţie, cel mai bine la acest capitol se situează hotelul, care ajunge în medie la 50%.

Proprietarul unităţii de cazare mizează însă şi pe veniturile furnizate de evenimente. Cele două restaurante ale hotelului „Flormang“ au împreună peste 450 de locuri şi sunt adeseori închiriate în weekenduri pentru nunţi şi botezuri, iar în timpul săptămânii lucrătoare, pentru petreceri şi evenimente corporate. Aproximativ jumătate din veniturile hotelului provin din evenimente.

Claudiu Florea, absolvent al Institutului de Ştiinţe Economice şi al Facultăţii de Drept din Craiova, a intrat în afaceri alături de tatăl său, Mihai (62 de ani). În 1993, cei doi făceau împreună comerţ cu ţigări şi cafea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii