FacebookTwitterLinkedIn

Consiliului ASF a analizat, în cadrul şedinţei de din data de 19 iulie 2017, situaţia asiguratorului City Insurance, societate aflată în procedură de redresare financiară pe bază de plan, din aprilie 2016.

„Membrii Consiliului au fost informați despre restabilirea situației financiare a asigurătorului la data de 31 martie 2017, în baza documentelor prezentate de către societate și a verificărilor efectuate de către direcțiile de specialitate din cadrul ASF, cu privire la acordarea de către acționarul principal existent a unui împrumut subordonat, în numerar, în sumă de 50 milioane de euro.

În acest sens, Consiliul ASF a dispus închiderea procedurii de redresare financiară a societăţii City Insurance, în conformitate cu prevederile art.20 lit. a) din Legea 503/2004 privind redresarea financiară, falimentul, dizolvarea şi lichidarea voluntară în activitatea de asigurări”, se scrie într-un comunicat de presă al ASF.

Totodată, ASF a stabilit în sarcina conducerii asigurătorului punerea în aplicare a unui set de măsuri, pentru o perioadă de șase luni de la data primirii deciziei, prin care Autoritatea va monitoriza modalitatea de instrumentare a dosarelor de daună RCA, precum și politica de investiții a societății.

Consiliul ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan la societatea City Insurance în luna aprilie a anului 2016, prin Decizia ASF nr. 901/18.04.2016.

În primul trimestru al acestui an, City Insurance avea o cotă de piață de 31,63% din piața RCA. Asiguratorul a avut prime subscrise în valoare de 336,1 milioane de lei, iar piata de RCA a fost de 1,06 miliarde de lei, potrivit datelor ASF.

Compania era al șaselea asigurator din piața totală, cu o cotă de 8,41%, datorită primelor brute subscrise de 789,61 milioane de lei. Din totalul primelor brute subscrise, cea mai mare parte, 82%, aproape 650,4 milioane de lei, era pe piața RCA, din care deținea 16,12%, fiind a patra companie de pe această piață.