Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

City Insurance a achitat despăgubiri de 143,5 milioane de euro, în ultimele 16 luni, cât timp a fost în redresare financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) confirmă că asiguratorul City Insurance este solvabil, după 16 luni timp în care au fost în redresare financiară. Reprezentanții companiei susțin că, în această perioadă, au achitat despăgubiri de peste 143,5 milioane de euro.
City-Insurance-2

După mai bine de un an de verificări și discuții, ASF confirmă, prin decizia nr. 1019 din data de 26 iulie 2017, solvabilitatea societății de asigurare-reasigurare, susțin reprezentanții asiguratorului.

„Am primit cu satisfacție decizia ASF privind închiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan. Suntem mândri de acestă realizare și de întregul efort depus de societatea noastră în ultimul an și jumătate. Vă spunem sincer, nu ne-a fost ușor. Pentru noi e o dovadă în plus că Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance funcționează în conformitate cu standardele impuse de ASF. Dacă ne uităm înapoi, ne pare rău că argumentele noastre, validate de auditori, nu au primit mult timp recunoașterea absolut necesară. Însă, la sfârșitul zilei, am ajuns din nou pe harta asigurătorilor valoroși”, a declarat conducerea City Insurance.

City Insurance, unul dintre principalii asiguratori de pe piața RCA, iese cu bine din procedura de redresare financiară

În întreaga perioadă de redresare, aprilie 2016 – iulie 2017, City Insurance a achitat despăgubiri în valoare totală de 645,948 milioane de lei, echivalentul a 143,544 milioane de euro.

Din analize, e clar că locomotiva pentru City Insurance a fost anul 2017. Până la data curentă, societatea a acoperit daune de 304.513.476,21 lei, echivalentul a 67.669.661,38 euro. Asta înseamnă o creștere de 97,36%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În plus, viteza de procesare a cererilor de despăgubiri s-a reflectat și în petiții: un număr de 543 în 2017, față de 1.687 în 2016. Un alt punct forte este termenul de plată al despăgubirilor pentru RCA, societatea ajungând anul acesta la o medie de 22 de zile pentru deschiderea și lichidarea unui dosar de daună. Promitem să nu ne oprim aici, urmează și alte vești bune”, au mai afirmat reprezentanții City Insurance.

Înființată în 1998, City Insurance are, în prezent, peste 300 de angajați, organizați în 42 de agenții care acoperă întreg teritoriul, în care se desfășoară activități atât de subscriere de prime asigurări generale, cât și de instrumentare a dosarelor de daune.

Piața asigurărilor a crescut cu 8%, în primul trimestru, depășind 2,7 miliarde lei, datorită polițelor de viață

Piața asigurărilor din Romania a crescut, în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, cu 8%, societățile de asigurare și sucursalele cumulând un total al primelor brute subscrise în valoare de 2,73 miliarde de lei, datorită asigurărilor de viață, potrivit unui raport al ASF.

La 31 martie 2017, activau pe piața asigurărilor 31 societăți dintre care 17 practicau numai asigurări generale („AG”), șapte numai asigurări de viață („AV”) și șapte numai activitate compozită. Topul asiguratorilor era dominat de City Insurance, cu o cotă de piață de 14,01%, compania ieșind, în iulie, din procedura de redresare financiară. Acesta era urmat de Allianz – Țiriac Asigurări, cu 13,19%, Euroins România (12%), Omniasig VIG (10,54%), Asirom Vienna Insurance Group (8,51%). Primii cinci jucători din sistem cumulau 58,26% din piață.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii