FacebookTwitterLinkedIn

Cu o suprafață de 1.400 de metri pătrați și o capacitate de 900 locuri (600 interior și 300 exterior), restaurantul Pescăruș este cel mai mare restaurant din portofoliul Grupului City Grill. Restaurantul Pescăruș a fost preluat în 2015, iar amenajarea din acest an reprezintă prima investiție majoră a Grupului City Grill în amenajarea interiorului restaurantului.

Daniel Mischie, CEO Grup City Grill: Pescăruș este un restaurant cu tradiție, un spațiu–destinație care atrage deopotrivă un public tânăr și un public nostalgic. Restaurantul se încadrează pe traiectoria de creștere pe care am gândit-o în 2015, când am decis să includem acest brand în portofoliul grupului. Vedem o creștere constantă, de două cifre, de la an la an. În acest context, investiția noastră în reamenajarea interiorului este pasul firesc pentru a aduce restaurantul în actualitate, păstrându-i farmecul unic care atrage clienții de câteva zeci de ani.

Investiția în reamenajarea restaurantului Pescăruș face parte din proiectul de investiții în dezvoltarea rețelei de restaurante și restaurări demarat de Grupul City Grill în acest an, cu un buget total de 4,2 milioane euro.

Conceptul de reamenajare și repoziționarea restaurantului Pescăruș au fost dezvoltate de arhitectul și designerul Mihai Popescu, alături de agenția Homemade Stuff, plecând de la conceptul fondator al restaurantului, acela de gastronomie bucureșteană. Lucrările de reamenajare au durat trei luni, timp în care a fost realizată și piesa centrală a spațiului, instalația tip candelabru care se remarcă în interior.

Claudiu Leonte, Managing Partner, Homemade Stuff: Celebrul arhitect și designer, Mihai Popescu a acceptat provocarea de a regândi spațiul interior al restaurantului. El a reinterpretat prin amenajare atmosfera unei sufragerii bucureștene. O sufragerie atemporală, un loc de masă și petreceri din casele cu ștaif ale capitalei, un loc confortabil, cu o eleganță intimă și deschidere spre conversație. Piesa centrală a amenajării este reinterpretarea candelabrului original al restaurantului, prin descompunere. Combinarea elementelor de mobilier moderne cu piese antice autentice oferă valoare contextului, reprezintă o invitație la imaginație și pune în valoare istoria și încărcătura emoțională a spațiului.

Începând cu acest sezon, meniul restaurantului Pescăruș este semnat de Chef Henrik Sebok și propune o selecție de preparate internaționale, inspirată de gusturile actuale ale publicului.

Restaurantul este vizitat de clienți de toate vârstele, publicul local reprezentând 80% din total, restul de 20% fiind turiști interesați să viziteze una dintre destinațiile emblematice ale orașului.